Διεθνή

Φυσικό αέριο: Ξεκινά η παραγωγή αερίου της Energean στο κοίτασμα Καρίς

Φυσικό αέριο: Ξεκινά η παραγωγή αερίου της Energean στο κοίτασμα Καρίς

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Φυσικό αέριο: Η κυπριακή εταιρία Energean συνεχίζει τις προετοιμασίες της, ώστε να ξεκινήσει την παραγωγή αερίου στο κοίτασμα Καρίς τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι της επιχείρησης

Η κυπριακή εταιρία Energean συνεχίζει τις προετοιμασίες της, ώστε να ξεκινήσει την παραγωγή αερίου στο κοίτασμα Καρίς τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει η Globes, η απόφαση ελήφθη μετά από συνεννόηση με την ισραηλινή κυβέρνηση και διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να προβεί σε εχθρικές ενέργειες.

b

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας, “η διαφορά Ισραήλ-Λιβάνου για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δεν είναι θέμα της εταιρείας, αλλά των κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πλήρως στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι θα προστατεύσει τους στρατηγικούς πόρους και την εθνική ασφάλεια. Όποιος επενδύει εδώ γνωρίζει και κατανοεί ότι θα έχει την προστασία της ισραηλινής κυβέρνησης”.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ κατέρριψε τρία μη επανδρωμένα οχήματα της Χεζμπολάχ τον Ιούλιο που επιχείρησαν να πλήξουν τις εγκαταστάσεις στο Καρίς, καθώς η οργάνωση εναντιώνεται σε συμφωνία σχετικά με την οριοθέτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments