Πολιτική

Ηλιόπουλος για υποκλοπές: Μοναδικό άγχος του καθεστώτος Μητσοτάκη η συγκάλυψη

Ηλιόπουλος για υποκλοπές: Μοναδικό άγχος του καθεστώτος Μητσοτάκη η συγκάλυψη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Το καθεστώς Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή είχε μοναδικό άγχος τη συγκάλυψη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM», στον απόηχο της αποκάλυψης του Politico ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την Κομισιόν να μην ασχοληθεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ισχυριζόμενη ότι τα μέσα ενημέρωσης που αναδεικνύουν το θέμα είναι αναξιόπιστα.

«Όπως κάθε αυταρχικό καθεστώς, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχοποιεί αυτούς που κάνουν την έρευνα, που ασχολούνται με την αλήθεια», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι προσπαθούν να βγάλουν αναξιόπιστα και όσα διεθνή μέσα ασχολούνται με το θέμα, τους New York Times, τη Washington Post, το BBC…».

«Φαίνεται ότι μόλις τρεις μέρες μετά την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κομισιόν για τις υποκλοπές, παραιτήθηκαν ο κ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ. Και ο κ. Μητσοτάκης, αφού πήρε 48 ώρες για να απολογηθεί, προχώρησε στο γνωστό διάγγελμα», σημείωσε.

«Στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν δύο ξεκάθαρες αντιφάσεις», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στο MEGA. «Από τη μια λέει ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη την οποία ανέλαβε ο κ. Δημητριάδης. Δεν γίνεται όμως την πολιτική ευθύνη να την αναλαμβάνει ένα μη εκλεγμένο πρόσωπο που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διόρισε και να μην την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στον οποίο άλλωστε υπάγεται η ΕΥΠ», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Η δεύτερη αντίφαση είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, αλλά ότι αν το γνώριζε δεν θα το επέτρεπε», πρόσθεσε και τόνισε: «δεν ήταν νόμιμο, δεν γίνεται να παρακολουθείται αρχηγός κόμματος και εκλεγμένος ευρωβουλευτής και μάλιστα για λόγους εθνικής ασφάλειας -είναι σαν να γυρνάμε στο μετεμφυλιακό κράτος».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μιλήσει και να πει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθούταν ο κ. Ανδρουλάκης», ανέφερε. Συμπλήρωσε δε ότι «αμέσως μετά την καταγγελία του κ. Κουκάκη, δημοσιογράφου που ερευνά οικονομικά σκάνδαλα, ότι παρακολουθείται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει τροπολογία με την οποία καταργείται η δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει εάν κάποιος πολίτης βρέθηκε υπό παρακολούθηση».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν πιάστηκε απλά με τη γίδα στην πλάτη, αλλά με ένα κοπάδι στην πλάτη. Ένα τέτοιο σκάνδαλο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ρίχνει την κυβέρνηση», δήλωσε. «Χθες ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει αν παρακολουθούνταν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, δεν διέψευσε δηλαδή ρεπορτάζ της Καθημερινής που έκανε λόγο για επτά πολιτικά πρόσωπα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να λένε ότι υπάρχουν δύο “αυτοφωράκηδες”, ο κ. Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πως ό,τι άλλο προκύψει, θα το ρίξουν πάνω τους», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments