Τεχνολογία

Η Sony ανακοίνωσε ότι ακριβαίνει το PlayStation 5

Η Sony ανακοίνωσε ότι ακριβαίνει το PlayStation 5

Πηγή Φωτογραφίας: Metro- 雷游戏

Η απόφαση της Sony έρχεται σε μια περίοδο που οι εταιρείες του χώρου του gaming έχουν έρθει αντιμέτωπες με βουτιά σε πωλήσεις και έσοδα

Η Sony ανακοίνωσε ότι ανεβάζει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής της παιχνιδοκονσόλας PlayStation 5, σε αρκετές διεθνείς αγορές, λόγω των συνθηκών στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού.

Η ιαπωνική εταιρεία τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι οι νέες προτεινόμενες τιμές θα έχουν άμεση ισχύ στις διεθνείς αγορές, με εξαίρεση την Ιαπωνία στην οποία οι νέες τιμές θα ισχύουν από τις 15 Σεπτεμβρίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τις τιμής για τις κονσόλες της εταιρείας που πουλιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι νέες τιμές

Πιο συγκεκριμένα, η Sony ανεβάζει την τιμή του τελευταίου της PlayStation στην Ευρώπη κατά 50 ευρώ, στα 549,99 ευρώ στην έκδοση με συσκευή DVD και στα 449,99 ευρώ στην «ψηφιακή» έκδοση, δηλαδή χωρίς DVD. Στην Βρετανία η αύξηση θα είναι της τάξης των 30 λιρών (479,99 και 399,99 λίρες για τις δύο εκδόσεις). Ανάλογες αυξήσεις θα υπάρξουν επίσης στις επιμέρους αγορές της Κίνας, της Αυστραλίας, του Μεξικού και του Καναδά.

Δύσκολες εποχές για το gaming

Η απόφαση της Sony έρχεται σε μια περίοδο που οι εταιρείες του χώρου του gaming (συμπεριλαμβανομένων και των Microsoft και Nintendo) έχουν έρθει αντιμέτωπες με βουτιά σε πωλήσεις και έσοδα.

Ειδικότερα, η μονάδα gaming της Sony είχε μείωση 2% στις πωλήσεις της κατά το β’ τρίμηνο του έτους (που έληξε τον Ιούνιο) ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 37%. Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε σε περικοπή των προβλέψεων για τα κέρδη του συγκεκριμένου τομέα.

Επιπλέον, η Sony συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς παραμένει εξαιρετικά δύσκολο να κατασκευάσει αρκετές κονσόλες PS5 ώστε να καλύψει το σύνολο της ζήτησης.

Προβλήματα παραγωγής από το ξεκίνημα

Σε σημείωμά της η Ampere Analysis αναφέρει ότι «η κονσόλα PlayStation 5 αντιμετώπιζε προβλήματα παραγωγής από το λανσάρισμά της, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να μην μπορούν να την αποκτήσουν παρά το γεγονός ότι το επιθυμούσαν».

Η ίδια εταιρεία σημειώνει ότι «από τη στιγμή που η Microsoft δεν έχει δείξει έως τώρα κάποια πρόθεση να αυξήσει τις δικές της τιμές για το Xbox, είναι προφανές ότι η σχετική απόφαση της Sony ήταν εξαιρετικά δύσκολη».

Παρόλα αυτά, τονίζεται στο σημείωμα ότι όλα δείχνουν ότι η αύξηση της τιμής του PlayStation 5 δεν αναμένεται να επηρεάσει τη ζήτηση, η οποία παρά τα προβλήματα παραμένει ψηλά, σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Ampere Analysis εκτιμά ότι η Sony έχει πουλήσει 21 εκατομμύρια κονσόλες PS5 παγκοσμίως ενώ η κονσόλα Xbox Series της Microsoft υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει περί τα 13,8 εκατομμύρια τεμάχια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments