Οικονομία

Σκρέκας για ενέργεια: Να μπει στην καθημερινότητά μας η εξοικονόμηση ενέργειας

Σκρέκας για ενέργεια: Να μπει στην καθημερινότητά μας η εξοικονόμηση ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Δέσμευση της κυβέρνησης είναι η απορρόφηση τουλάχιστον στο 80% των αυξήσεων στην ενέργεια

«Είμαστε προετοιμασμένοι για το χειμώνα, η κυβέρνηση δε θα αφήσει τα νοικοκυριά να κρυώσουν» διαβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.  Ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε πάντως ότι η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας όπως στη Γερμανία και στην Ιταλία, όμως Ιούνιο – Ιούλιο είχαμε σημαντική μείωση της κατανάλωσης. «Τον Ιούλιο η μείωση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 15% μέσα σε ένα μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλη η Ευρώπη ανησυχεί και προβληματίζεται για τους επόμενους μήνες. Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της στρατηγικής της Ρωσίας να στραγγαλίζει ενεργειακά την Ευρώπη μειώνοντας τις ροές φυσικού αερίου και εκτινάσσοντας τις τιμές. Η κυβέρνησή μας είδε από πολύ νωρίς το πρόβλημα, και δημιούργησε δίχτυ προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και τις ΜΜΕ.

Για την απορρόφηση των αυξήσεων

Δέσμευση της κυβέρνησης είναι η απορρόφηση τουλάχιστον στο 80% των αυξήσεων στην ενέργεια για όσο χρειαστεί επανέλαβε. «Μικρότερα εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, ψιλικά, απορροφούμε το 89% της αύξησης για το Σεπτέμβριο. Στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις απορροφούμε το 50 με 55% της αύξησης, ενώ ένα τμήμα της αύξησης εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος» σημείωσε.

Ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε ότι «εξετάζουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία πέραν της επιδότησης για τις μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις για να στηρίξουμε από τις αυξημένες τιμές ενέργειας».

«Μόνο το Σεπτέμβριο θα επιδοτήσουμε με 1,1 δισεκ. ευρώ τα νοικοκυριά για ένα μόλις μήνα. Είναι η μεγαλύτερη επιδότηση που έχει ίσως δοθεί ποτέ» σημείωσε ο υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments