Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Μικρές απώλειες για την κυβέρνηση – Στο 8,5 η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Μικρές απώλειες για την κυβέρνηση – Στο 8,5 η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δημοσκόπηση Marc: Οι παρακολουθήσεις στα πολιτικά πρόσωπα φέρεται να έπαιξε μεγάλο ρόλο, στη νέα δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Οι παρακολουθήσεις στα πολιτικά πρόσωπα φέρεται να έπαιξε μεγάλο ρόλο, στη νέα δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όπου παρουσιάζονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα, μιας και δείχνει πως η κυβέρνηση καταγράφει μκρές απώλειες από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λαμβάνουν όμως μικρά οφέλη.

Όπως προκύπτει, η κοινή γνώμη αναγνωρίζει ως σοβαρό το θέμα των υποκλοπών, που έχει πυροδοτήσει σκληρή πολιτική κόντρα, όμως θέτει σε προτεραιότητα στα μεγάλα θέματα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που αναμένεται να φέρει ο επερχόμενος δύσκολος χειμώνας

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία καταγράφει διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, της τάξεως του 8,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 32%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,3%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,4%, Ελληνική Λύση με 5% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων.

Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments