Διεθνή

Τρας: Εξετάζει μείωση ΦΠΑ κατά 5%

Τρας: Εξετάζει μείωση ΦΠΑ κατά 5%

Πηγή Φωτογραφίας: News7g, Reuters/pixabay

Η Λιζ Τρας έχει ταχθεί υπέρ των φορολογικών περικοπών για την τόνωση της οικονομίας

Τον επόμενο μήνα, το Συντηρητικό Κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας εκλέγει τον νέο Πρόεδρό του, ο οποίος θα αναλάβει και την Πρωθυπουργία της Χώρας. Η Λιζ Τρας και ο Ρίσι Σούνακ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην τελική ευθεία, με την Τρας, το μεγάλο φαβορί, να σκέπτεται σημαντικές τροποποιήσεις στην οικονομική πολιτική της. Αυτή αποτελεί και το πεδίο διαφορετικών προσεγγίσεων, αλλά και βασικό κριτήριο των πολιτών για τις κάλπες.

Η Λιζ Τρας έχει ταχθεί υπέρ των φορολογικών περικοπών για την τόνωση της οικονομίας. Ο αντίπαλός της, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, έχει δεσμευτεί να παρέχει πιο άμεση βοήθεια στα νοικοκυριά που αγωνίζονται με τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας σχεδιάζει να μειώσει τον ΦΠΑ κατά 5% εάν εκλεγεί πρωθυπουργός της Βρετανίας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph», η οποία επικαλείται πηγή που προτιμά να παραμείνει ανώνυμη, οι ηγέτες της εκστρατείας της Τρας θεωρούν αυτό το μέτρο ως «πυρηνική» επιλογή. Άλλα σενάρια προβλέπουν μείωση του ΦΠΑ 2,5%.

Έχουν πολλαπλασιαστεί οι εκκλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για βοήθεια της Κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά, ενώ από τον Οκτώβριο αναμένεται άνοδος 80% στις τιμές της ενέργειας.

Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν ήδη σε άνοδο μετά την υγειονομική κρίση της πανδημίας του COVID-19. Οι τιμές αυτές έχουν εκτοξευθεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και υπό την επίδραση της απόφασης της Ρωσίας να μειώσει τις εξαγωγές της με φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει τονίσει ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο στήριξης ενάντια στο αυξανόμενο κόστος ζωής, το οποίο θα τεθεί υπ’ όψιν του ερχόμενου Πρωθυπουργού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments