Διεθνή

Ρωσία: Κατονομάζει και δεύτερο Ουκρανό ύποπτο για την Ν. Ντούγκινα

Ρωσία: Κατονομάζει και δεύτερο Ουκρανό ύποπτο για την Ν. Ντούγκινα

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της 29χρονης, η FSB είπε ότι η επίθεση χρηματοδοτήθηκε από το Κίεβο και πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε ότι εντόπισε έναν δεύτερο Ουκρανό ύποπτο που ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των υπόπτων για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του Ρώσου εθνικιστή θεωρητικού Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της 29χρονης, η FSB είπε ότι η επίθεση χρηματοδοτήθηκε από το Κίεβο και πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή. Η Ουκρανία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Επίσης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε σε δήλωση ότι ο δεύτερος ύποπτος, ένας άνδρας γεννημένος το 1978, βοήθησε στη συναρμολόγηση του παγιδευμένου αυτοκινήτου σε ένα νοικιασμένο γκαράζ στη Μόσχα και απέκτησε πλαστά έγγραφα και πινακίδες κυκλοφορίας για τη γυναίκα που έστησε τη βόμβα. Ο άνδρας λέγεται ότι έφυγε από τη Ρωσία μέσω των συνόρων με την Εσθονία την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, στην κηδεία της, η Ντάρια Ντούγκινα χαρακτηρίστηκε ως «μάρτυρας» από εξέχουσες ρωσικές πολιτικές προσωπικότητες, οι οποίες τόνισαν ότι ο θάνατός της θα πρέπει να εμπνεύσει τις δυνάμεις της Μόσχας στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments