Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να συνεχίσει τη συγκάλυψη και στην εξεταστική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να συνεχίσει τη συγκάλυψη και στην εξεταστική
Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Και στην περίπτωση της εξεταστικής η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη συγκάλυψη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8», στο φόντο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για τη συγκρότηση εξεταστικής για τις υποκλοπές.

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση δούλεψε για την απόκρυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Στις 29 Ιουλίου η Κομισιόν έστειλε επιστολή στην ελληνική πλευρά με την οποία ρωτούσε για τις παρακολουθήσεις και για το σκάνδαλο Predator. Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης στις 2 Αυγούστου ήταν “μην ασχολείστε, αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας”. Μετά από τρεις μέρες παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ, ο άνθρωπος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε αλλάξει το νόμο για να τον διορίσει και ο ανιψιός του πρωθυπουργού, γενικός γραμματέας του, ο κ. Δημητριάδης», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Και αφού ο κ. Μητσοτάκης πήρε ένα 48ωρο για να απολογηθεί, έκανε ένα διάγγελμα στο οποίο είπε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη αλλά αυτή εξαντλείται στον ανιψιό του και στο διοικητή της ΕΥΠ. Και είπε το αδιανόητο, ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη αλλά αν το ήξερε δεν θα το επέτρεπε», υπογράμμισε. «Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσαν από την πρώτη στιγμή να κρύψουν τι έχει συμβεί. Αυτό κάνουν και τώρα με την εξεταστική, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα. Θέλουν να συζητήσουμε τι γίνεται γενικά με την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών από το 2012», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από την πλευρά μας είπαμε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Πρώτον, πρέπει να μάθουμε για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Είναι επικίνδυνο να ακούμε από τον κ. Μητσοτάκη ότι ο λόγος ήταν η εθνική ασφάλεια και ότι δεν μπορούν να απαντήσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ζητά να έχει το προνόμιο να μην ελεγχθεί κι αυτό τη στιγμή που έχει πιαστεί όχι με τη γίδα, αλλά με ένα κοπάδι στην πλάτη», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο κ. Μητσοτάκης -αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για τη δική του παρακολούθηση- άλλαξε το νόμο έτσι ώστε η ΕΥΠ να μην έχει την υποχρέωση να ενημερώνει την ΑΔΑΕ». «Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη, είναι ο πολιτικός εγκέφαλος αυτής της υπόθεσης. Η άλλη περίπτωση είναι να δεχθούμε ότι είναι απλά ένας ανόητος που δεν είχε εικόνα ότι ο ανιψιός του παρακολουθεί εκλεγμένο ευρωβουλευτή και -τότε υποψήφιο- αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημείωσε ακόμα ότι «μέχρι να τελειώσει η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή τον είχαν διαψεύσει -για δήθεν παρακολουθήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- η κ. Βαλαβάνη και ο κ. Πανούσης, του απάντησε ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Καμπαγιάννης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ότι και σ’ αυτήν την περίπτωση είπε ψέματα, του απάντησε μετά ο κ. Βαρουφάκης και την επόμενη μέρα του απάντησε και ο κ. Κοτζιάς…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments