Πολιτική

Καστανίδης στην Ολομέλεια: Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής δεν διερευνά περιόδους, διερευνά υποθέσεις

Καστανίδης στην Ολομέλεια: Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής δεν διερευνά περιόδους, διερευνά υποθέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Καστανίδης στην Ολομέλεια: Τη δεκαετή επέκταση του διαστήματος που θα ερευνηθεί ζήτησε  ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, ο οποίος άνοιξε  τη συνεδρίαση της Ολομέλειας

Τη δεκαετή επέκταση του διαστήματος που θα ερευνηθεί ζήτησε  ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, ο οποίος άνοιξε  τη συνεδρίαση της Ολομέλειας που καλείται να εγκρίνει ή όχι την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, θέτοντας ερωτήματα και κάνοντας λόγο για φαινόμενο θεσμικής εκτροπής.

«Όσα ακολούθησαν δημιούργησαν πολλαπλά ερωτηματικά και ένα σκοτεινό ορίζονται για το τι συμβαίνει στον τόπο, είναι σκοτεινό ορίζοντα που πρέπει να φωτίσουμε γιατί η αλήθεια είναι πάντοτε καθαρτήρια και μπορεί να βοηθήσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου να ισχυροποιήσει την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και να αποκαταστήσει την ομαλότητα στην πολιτική ζωή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φαινόμενο θεσμικής εκτροπής».

Για το ζήτημα του χρονικού διαστήματος στο οποίο πρέπει να επεκταθεί η έρευνα, ο κ. Καστανίδης ξεκαθάρισε: «Πρέπει να ολοκληρώσουμε τον κύκλο των υποθέσεων που ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και πελώρια ερωτηματικά. Άκουσα τον κύριο πρωθυπουργό και άλλους αγορητές να μιλούν για παλαιότερες παρακολούθησης που ανάγονται στην περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς και πρέπει να διερευνηθούν αν ποτέ υπάρξουν στοιχεία. Αυτή την ώρα η προσήλωση μας πρέπει να είναι στην ενότητα των θεμάτων που περιέγραψα. Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής δεν διερευνά περιόδους, διερευνά υποθέσεις. Υπόθεση Ανδρουλάκη, υπόθεση Κουκάκη και υπόθεση ΚΚΕ».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της υπόθεσης και επεσήμανε: «Ποια είναι τα κολοσσιαία ερωτήματα που εγείρονται από αυτή την υπόθεση. Δήλωσε ο κύριος πρωθυπουργός ότι αν γνώριζε την νόμιμη επισύνδεση δεν θα την επέτρεπε. Το πρώτο ερώτημα είναι πρόκειται περί νόμιμης επισυνδέσεως; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει όλοι να ομολογήσουμε. Επί της νομικής ατέλειας του κοινού νομοθέτη επεμβαίνει χωρίς κανέναν άλλον αμφιλεγόμενο τρόπο από εμάς το Σύνταγμα, το οποίο στο άρθρο 62 ορίζει με σαφήνεια ότι κατά την βουλευτική περίοδο ούτε διώκεται, ούτε συλλαμβάνεται, ούτε φυλακίζεται, ούτε με οποιονδήοτε άλλο τρόπο περιορίζεται βουλευτής».

Ο κ. Καστανίδης διερωτήθηκε και για την αποπομπή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολεόντος εφόσον -όπως ανέφερε- δεν επιτρέπεται η υπηρεσία να ενημερώνει τον πρωθυπουργό, ενώ έθεσε τους προβληματισμούς του και για τη σημερινή τοποθέτηση του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

«Όταν υπάρχει θεσμική εκτροπή ουδείς από μας, πρωτίστως η πλειοψηφία, δεν έχει δικαίωμα να μη συμπράξει για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση ώστε στο μέλλον να μην ξανά συμβεί. Η εξεταστική επιτροπή πρέπει να συσταθεί. Ποια πρέπει να είναι η έρευνα της. Το πρώτο θέμα αγορά τη νόμιμη επισύνδεση, το δεύτερο είναι το predator» ανέφερε ο κ. Καστανίδης ζητώντας να εξεταστεί και ποια αλλά πρόσωπα μπορεί να παρακολουθούνταν μετά και την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments