Διεθνή

Ουκρανία: Χωρίς ηλεκτρικό και νερό η πόλη Νόβα Καχόφκα

Ουκρανία: Χωρίς ηλεκτρικό και νερό η πόλη Νόβα Καχόφκα

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay, APTOPIX

Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις σφυροκόπησαν με καταιγισμό ρουκετών την κατεχόμενη από τους Ρώσους πόλη Νόβα Καχόφκα

Οι ουκρανικές δυνάμεις σφυροκόπησαν με καταιγισμό ρουκετών την κατεχόμενη από τους Ρώσους πόλη Νόβα Καχόφκα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, σύμφωνα με εκπροσώπους της διορισμένης από τη Ρωσία τοπικής διοίκησης.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό RIA.

Η πόλη βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά της Χερσώνας, η οποία αποτελεί στόχο της μεγάλη αντεπίθεσης που ξεκίνησε νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός.

Ρωσία: Η αντεπίθεση των Ουκρανών στη Χερσώνα απέτυχε

Ο ρωσικός στρατός διαβεβαίωσε ότι «απέκρουσε» την «απόπειρα επίθεσης» των ουκρανικών δυνάμεων στις περιοχές της Χερσώνας και του Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι επέφερε «βαριά πλήγματα» στους Ουκρανούς.

«Αυτή η νέα απόπειρα επίθεσης του εχθρού απέτυχε παταγωδώς», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα σήμερα, από το Κίεβο έγινε γνωστό ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν αντεπίθεση στον νότο για να απωθήσουν τους Ρώσους στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου και να ανακαταλάβουν την κατεχόμενη πόλη Χερσώνα.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση σε πολλές ζώνες στον νότο. Ζητούμε από τους κατοίκους της Χερσώνας να τηρούν τις οδηγίες ασφαλείας: παραμείνετε κοντά σε καταφύγια και μακριά από τις θέσεις» των ρωσικών δυνάμεων, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Γιαροσλάβ Γιανούσεβιτς. «Πιστεύουμε στον ουκρανικό στρατό!», κατέληξε. ukraine_and_russia_flag

«Σήμερα είχαμε ισχυρές επιθέσεις του πυροβολικού στις θέσεις του εχθρού σε όλη την κατεχόμενη Χερσώνα. Αυτή ήταν η ανακοίνωση που περιμέναμε από την άνοιξη: είναι η αρχή του τέλους της κατοχής», είπε στην ουκρανική τηλεόραση ο Σέρχι Χλαν, τοπικός βουλευτής και σύμβουλος του περιφερειακού κυβερνήτη.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η καλά σχεδιασμένη και ισορροπημένη αρχή της αντεπίθεσης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υποστηρίζοντας ότι «τα ουκρανικά αεροσκάφη σήμερα πετούν σε όλη τη γραμμή του μετώπου» αυτής της περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments