Διεθνή

ΕΕ: Πλήρης αναστολή της συμφωνίας με τη Ρωσία για την ταξιδιωτική visa

ΕΕ: Πλήρης αναστολή της συμφωνίας με τη Ρωσία για την ταξιδιωτική visa

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters, Socialists & Democrats

Σύμφωνα με όσα ανέφερε προ ολίγου ο Ζοζέπ Μπορέλ, σε πλήρη αναστολή της συμφωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία αναφορικά με τη διευκόλυνση έκδοσης θεωρήσεων προέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με όσα ανέφερε προ ολίγου ο Ζοζέπ Μπορέλ, σε πλήρη αναστολή της συμφωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία αναφορικά με τη διευκόλυνση έκδοσης θεωρήσεων προέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Κατά συνέπεια, αίρεται η προνομιακή μεταχείριση για τους Ρώσους προκειμένου για visa εντός των συνόρων της Ένωσης. 

Οι Ρώσοι πολίτες θα χρειάζονται, κατά συνέπεια, περισσότερο χρόνο αναμονής και πιο πολλά έγγραφα, προκειμένου να ταξιδέψουν εντός της ΕΕ.

Όπως ο Ζ. Μπορέλ αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «έχουμε δει μια σημαντική αύξηση των συνοριακών διελεύσεων από τη Ρωσία προς γειτονικά κράτη. Αυτό συνιστά έναν κίνδυνο για την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε σήμερα με τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για την πλήρη αναστολή της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων ΕΕ – Ρωσίας».

Η απόφαση είναι ομόφωνη από τα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ και, για να καταστεί δυνατή η λήψη της, χρειάστηκε να καμφθούν οι αντιστάσεις αρκετών χωρών, ιδιαίτερα εκείνων που δεν γειτνιάζουν με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments