Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Το φεστιβάλ πειραματικής μουσικής “nO Ordinary” ανοίγει τις πόρτες

Θεσσαλονίκη: Το φεστιβάλ πειραματικής μουσικής “nO Ordinary” ανοίγει τις πόρτες

Πηγή Φωτογραφίας: Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη- ThessPress

Θεσσαλονίκη: Από τις 5 έως 9 Σεπτεμβρίου, στην Ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5, δέκα καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες με βάση τη Θεσσαλονίκη, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της πειραματικής μουσικής, συγκροτούν πέντε acts, ένα για κάθε μέρα.

Το φεστιβάλ πειραματικής μουσικής “nO Ordinary”, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει τον φθινοπωρινό κύκλο εκδηλώσεων #RPESS_taratsa από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Από τις 5 έως 9 Σεπτεμβρίου, στην Ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5, δέκα καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες με βάση τη Θεσσαλονίκη, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της πειραματικής μουσικής, συγκροτούν πέντε acts, ένα για κάθε μέρα.

Η διοργάνωση του “nO Ordinary” πραγματοποιείται από τον αγωγό τέχνης transcendance, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δήμος Βρύζας.

Στις 5/9 το ημιαυτοσχεδιαστικό σχήμα Τotsouko & Ιlly feat. James Wylie δημιουργεί ambient ηχοτοπία, ενώ στις 6/9, εμφανίζονται οι Orange blue for green (Δήμος Γκουνταρούλης: Τσέλο, Νεκτάριος Καραντζής: Κοντραμπάσο), με αυτοσχεδιαζόμενη μουσική δωματίου στη μνήμη του Χρήστου Γερμένογλου.

Την Τετάρτη 7/9, στην Ταράτσα ανεβαίνουν οι Thana.sys – Duru Duru (Θανάσης Αποστολίδης : Πολλά συνθεσάιζερ, Εύα Ντούρου : Theremin – Λίγα συνθεσάιζερ) και στις 8 Σεπτεμβρίου ο Savvas Metaxas. Την Παρασκευή, 9/9, εμφανίζονται οι Circa19 (Θάνος Καζαντζής : Ντραμς, αντικείμενα- Δήμος Βρύζας : Βιολί, Fx’s).

Οι συναυλίες θα αρχίζουν στις 21.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη και, αντί εισιτηρίου, το πρώτο ποτό κοστίζει 8 ευρώ, για την αμοιβή των καλλιτεχνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments