Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα εμβόλια κατά του κορωνοïού

ΗΠΑ: Νέα εμβόλια κατά του κορωνοïού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, politis

ΗΠΑ: Νέα εμβόλια κατά του COVID – 19 ανακοινώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Νέα εμβόλια κατά του COVID – 19 ανακοινώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την Τετάρτη τις νέες εκδόσεις των εμβολίων COVID-19 της Moderna και της Pfizer/BioNTech, τα οποία στοχεύουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 Omicron του κορονοϊού που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Η έγκριση των δύο εμβολίων θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν μια νέα εκστρατεία εμβολιασμού αυτό το φθινόπωρο.

Αυτές οι αναμνηστικές δόσεις, οι οποίες στοχεύουν επίσης στο αρχικό στέλεχος του ιού και θα πρέπει να χορηγούνται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την αρχική ή την πιο πρόσφατη αναμνηστική δόση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προμηθευτεί 105 εκατομμύρια δόσεις Pfizer και 66 εκατομμύρια δόσεις Moderna για να προσπαθήσει να αποφύγει μια έκρηξη κρουσμάτων μόλυνσης μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η Pfizer έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να παραδώσει έως και 15 εκατομμύρια δόσεις έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Τον Ιούνιο, ο FDA είχε ζητήσει από τα εργαστήρια να προσαρμόσουν τα εμβόλιά τους κατά του COVID-19 στις δύο πιο ενεργές υποπαραλλαγές τους τελευταίους μήνες. Σημειώνεται ότι η υποπαραλλαγή BA.5 είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το 88% των περιπτώσεων μόλυνσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments