Πολιτική

Μηταράκης για Έβρο: «Ανακολουθίες» στην υπόθεση των 38 μεταναστών

Μηταράκης για Έβρο: «Ανακολουθίες» στην υπόθεση των 38 μεταναστών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στοιχεία τα οποία «δείχνουν» ανακολουθίες που διατυπώθηκαν στην υπόθεση των 38 μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, προσκόμισε, κατά δήλωσή του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Στοιχεία τα οποία «δείχνουν» ανακολουθίες που διατυπώθηκαν στην υπόθεση των 38 μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, προσκόμισε, κατά δήλωσή του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να επιληφθεί η Δικαιοσύνη και να διαπιστωθεί, εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από οποιαδήποτε πρόσωπο.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου εισερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου στις 12 το μεσημέρι δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε όλοι το περιστατικό με τους 38 μετανάστες που ήταν εγκλωβισμένοι, κατά δήλωση τους, σε νησίδα σε τουρκικό έδαφος. Οι άνθρωποι αυτοί όπως ξέρετε στις 14 Αυγούστου βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, στις 15 Αυγούστου βρέθηκαν από την ελληνική αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ φυλακίου όπου υπέβαλαν αίτημα ασύλου. Το αν δικαιούνται ή αν δεν δικαιούνται να μείνουν στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα το κρίνει υπηρεσία ασύλου. Από κει και πέρα, αν έχουν τελεστεί αδικήματα ή από τους ίδιους, αλλά κυρίως από τρίτους, είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη και για αυτό ζήτησα σήμερα, να συναντήσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να του παρουσιάσω ανακολουθίες που έχουν προκύψει, από τη μέχρι στιγμής εξέταση της υπόθεσης. Το πιο σημαντικό, όπως το είχα πει στη Βουλή, είναι ότι η οικογένεια, η οποία δήλωσε ότι έχει αποβιώσει ένα πεντάχρονο παιδί, κάτι που φυσικά μας συγκίνησε όλους, απ’ ότι φαίνεται είχε δηλώσει ότι αποτελείται από τέσσερα παιδιά, τα οποία βρίσκονται με ασφάλεια στη χώρα μας».

«Οι διακινητές σπρώχνουν με τη βοήθεια των Τούρκων μετανάστες στον Έβρο»

Ο κ. Μηταράκης νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, κατηγόρησε τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα ότι έχουν ύποπτο ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που κάνουν οι διακινητές είναι ότι φέρνουν κόσμο στην τουρκική όχθη, με τη βοήθεια της τουρκικής στρατοφυλακής. Τους βοηθάνε να πάνε μέσα στο ποτάμι και την ίδια μέρα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που κατά σύμπτωση έχουν τα στοιχεία αυτών από πριν βρεθούν στη νησίδα καταθέτουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Ανθρώπου ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελλάδος για να πάμε να τους ψάξουμε πέρα του Φράχτη, να τους βρούμε και να τους φέρουμε μέσα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments