Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: Οι σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου έχουν αποκτήσει στρατηγικό χαρακτήρα

Υπουργείο Εξωτερικών: Οι σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου έχουν αποκτήσει στρατηγικό χαρακτήρα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι σχέσεις αυτές έχουν αποκτήσει στρατηγικό χαρακτήρα και καλύπτουν όλο το φάσμα της διμερούς, αλλά και πολυμερούς συνεργασίας.

Η χθεσινή υπογραφή στο Κάιρο Πρωτοκόλλου μεταξύ του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αιγυπτίου ομολόγου του Αντιστράτηγου Osama Roshdy Askar αναφορικά με τη φοίτηση Ελλήνων Αξιωματικών στην Ανώτερη Στρατιωτική Ακαδημία NASSER και στην Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Αιγύπτου, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό σχολίασαν διπλωματικές πηγές.

Οι σχέσεις αυτές έχουν αποκτήσει στρατηγικό χαρακτήρα και καλύπτουν όλο το φάσμα της διμερούς, αλλά και πολυμερούς συνεργασίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υπογραφή του εν λόγω Πρωτοκόλλου, το οποίο προστίθεται στη σειρά διμερών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί πρόσφατα μεταξύ των δύο χωρών με κορωνίδα την συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2020 από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.