Διεθνή

Αργεντινή: Ζωντανή η αντιπρόεδρος μετά από απόπειρα πυροβολισμού

Αργεντινή: Ζωντανή η αντιπρόεδρος μετά από απόπειρα πυροβολισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Ámbito Financiero, Britannica

Η Αντιπρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ είναι σώα και αβλαβής, παρά το ότι ένας οπλισμένος άνδρας προσπάθησε να ανοίξει πυρ εναντίον της το βράδυ της Πέμπτης

Η Αντιπρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ είναι σώα και αβλαβής, παρά το ότι ένας οπλισμένος άνδρας προσπάθησε να ανοίξει πυρ εναντίον της το βράδυ της Πέμπτης, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε. 

Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε μπροστά από το σπίτι του υποψηφίου θύματος στην πρωτεύουσα της Χώρας, το Μπουένος Άιρες, υπογραμμίζει τις αυξανόμενες πολιτικές εντάσεις στην Αργεντινή και, γενικότερα, στη Νότια Αμερική, οι οποίες έχουν θέσει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές του πολιτικού προσωπικού. 

«Ένας άντρας τής έστρεψε ένα όπλο στο κεφάλι και τράβηξε τη σκανδάλη. Η Κριστίνα είναι ακόμα ζωντανή γιατί, για κάποιο λόγο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε», δήλωσε ο Πρόεδρος Αλμπέρτο ​​Φερνάντες, λέγοντας ότι το όπλο ήταν γεμάτο, με πέντε σφαίρες.

Ο δράστης, τον οποίο οι αρχές αναγνώρισαν ότι είναι ένας 35χρονος βραζιλιάνικης καταγωγής, συνελήφθη γρήγορα από την Αστυνομία, η οποία του κατέσχεσε το όπλο.

Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, η οποία ήταν Πρόεδρος της Χώρας από το 2007 έως το 2015, είναι μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 12 ετών και πιθανό ισόβιο αποκλεισμό από την πολιτική, εξαιτίας υπόθεσης που αφορούσε δημόσιες συμβάσεις, οι οποίες ανατέθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments