Πολιτική

Οικονόμου: Αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης

Οικονόμου: Αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Eπιβεβαίωσε ότι εξετάζεται σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις και πως τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται ιδέες πέραν των συνηθισμένων για τη στήριξη των πολιτών.

«Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια έχουμε μέτρα οριζόντια, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα τρέχει το Fuel Pass 2, θα δούμε με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κι εκεί, σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης, κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερα χρήματα και διευρυμένη περίμετρο και φέτος δεν θα μπορεί να είναι διαφορετικά. Έχουμε αποδείξει ότι καταλαβαίνουμε απαιτήσεις και ανάγκες του κόσμου και ανταποκρινόμαστε σε αυτό», είπε ο κ. Οικονόμου.

Για το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας

«Σε κάθε πτυχή του οικονομικού βίου των ανθρώπων, είτε αυτό αφορά κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, είτε αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών πιέσεων στην καθημερινότητα, στο σούπερ μάρκετ, στις αγορές του, είτε αφορά στη θέρμανσή του (…) έχοντας πλήρη ενσυναίθηση των προβλημάτων, η κυβέρνηση κάθε δυνατότητα που υπάρχει με προσοχή για να μην τινάξουμε την οικονομία στον αέρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το ελληνικό σχέδιο στο “τραπέζι” της Ε.Ε. για την ενέργεια

Στο τραπέζι και πολύ ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται το ελληνικό μοντέλο στην ενέργεια. Αυτό προβλέπει την επιβολή πλαφόν στις στις τιμές αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών. Ο πρωθυπουργός ήδη από το Μάρτιο με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και με παρεμβάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα προς τους ομολόγους του στα Συμβούλια Υπουργών Ενέργειας έχει κατ ‘ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάσχεση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Η Τσεχική Δημοκρατία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το εξάμηνο, συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. στις 9 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχίας, Γιόζεφ Σικέλα, με φόντο την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments