Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: Έτοιμη για το τρία στα τρία η Εθνική

Εθνική Ελλάδος: Έτοιμη για το τρία στα τρία η Εθνική

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Εθνική Ελλάδος: Τη Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει η εθνική, σήμερα το απόγευμα  (5/9, 18:00), για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου, στο Ευρωμπάσκετ 2022

Τη Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει η εθνική, σήμερα το απόγευμα  (5/9, 18:00), για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου, στο Ευρωμπάσκετ 2022. Οι Έλληνες διεθνείς ξεπέρασαν τα εμπόδια των βασικών ανταγωνιστών τους για τις πρώτες θέσεις, Κροατίας και Ιταλίας κατά σειρά, και πλέον βρίσκονται «αγκαλιά» με την πρώτη θέση του γκρουπ, στο Μιλάνο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε από… το χέρι την εθνική σε αυτά τα πρώτα δύο ματς, σημειώνοντας  27 πόντους και μαζεύοντας 11 ριμπάουντ απέναντι στους Κροάτες, ενώ με την Ιταλία ο “Greek Freak” πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε ξανά 11 ριμπάουντ.

Άξιος συμπαραστάτης του δεν ήταν άλλος από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και νυν των Ντάλας Μάβερικς είχε 27 πόντους στην πρεμιέρα με 5/9 τρίποντα, ενώ απέναντι στη «σκουάντρα ατζούρα» πέτυχε τεράστια μακρινά σουτ (6/10 τρίποντα) με το… κοντέρ του να σταματά στους 23 πόντους.

Η επόμενη αντίπαλος, Μεγάλη Βρετανία, μετρά δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο Ευρωμπάσκετ μέχρι στιγμής, καθώς ηττήθηκε με 90-61 από την Ουκρανία την 1η αγωνιστική και με 65-86 από την Κροατία το περασμένο Σάββατο (3/9).

Η Μεγάλη Βρετανία παίζει ένα γρήγορο μπάσκετ και διαθέτει σουτέρ που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Μεγάλη Βρετανίας, Νέιτ Ράινγκινγκ (Αμερικανο-Βρετανός), έχει ανεβάσει επίπεδα την εθνική της χώρας του.

Μάλιστα, η Μ. Βρετανία έγινε η μόνη ομάδα που ξεκίνησε από τον προ-προκριματικό γύρο και εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ κι ενώ κατάφερε να νικήσει και τη Γαλλία (!), με 94-73, στα προκριματικά. Το «αστέρι» της Μ. Βρετανίας είναι ο 31χρονος σέντερ, Γκάμπε Ολασένι, ο οποίος προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στην Νταρουσάφακα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments