Διεθνή

Ερντογάν: Η Ελλάδα να σκεφθεί πολύ προσεκτικά τη μεταξύ μας σχέση

Ερντογάν: Η Ελλάδα να σκεφθεί πολύ προσεκτικά τη μεταξύ μας σχέση

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg/reuters

Αυτή η νέα παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου έγινε με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν την Ελληνική Κυβέρνηση να ενημερώνει διεθνείς οργανισμούς και κυβέρνησης για τη συμπεριφορά της γείτονος

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε, πριν από λίγο, την Χώρα μας, να σκεφθεί και πάλι «πολύ καλά» τη στάση της, πριν πάρει τις αποφάσεις της για το τι μορφή σχέσης θέλει να έχει μαζί της στο μέλλον.

Αυτή η νέα παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου έγινε με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν την Ελληνική Κυβέρνηση να ενημερώνει διεθνείς οργανισμούς και κυβέρνησης για τη συμπεριφορά της γείτονος όλο το τελευταίο διάστημα και λίγο πριν από την αναχώρησή του, στο αεροδρόμιο, με κατεύθυνση τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο, πριν από την αναχώρησή του για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα Βαλκάνια, και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Αναφορικά με τη Χώρα μας, ο Ερντογάν τόνισε πως «η Ελλάδα έχει κλειδώσει με αντιπυραυλικά συστήματα S – 300 τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο Πέλαγος. Η Τουρκία  θα παραδώσει τα σχετικά αρχεία στο ΝΑΤΟ. Το Υπουργείο Άμυνας μας συνεχίζει αυτές τις συνομιλίες τόσο με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ όσο και με άλλους εκπροσώπους σχετικά με αυτό το θέμα. Η ευαισθησία μας σχετικά με αυτό το «λοκάρισμα» συνεχίζεται με αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα το γνωρίζει αυτό. Και καθώς το γνωρίζουν, έχουν αρχίσει να τα βάζουν με τον εαυτό τους, ειδικά κατά την τελευταία εβδομάδα. Η Ελλάδα θα πρέπει να σκεφθεί πολύ προσεκτικά τη μεταξύ μας σχέση στο μέλλον και να λάβει τις αποφάσεις της».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments