Διεθνή

Ιράν: Πάνω από 300 άτομα συνελήφθησαν για εκστρατεία κατά της χρήσης πέπλου

Ιράν: Πάνω από 300 άτομα συνελήφθησαν για εκστρατεία κατά της χρήσης πέπλου

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 300 ανθρώπους που κατηγορούνται για εκστρατεία κατά της υποχρεωτικής χρήσης πέπλου στη χώρα

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 300 ανθρώπους που κατηγορούνται για εκστρατεία κατά της υποχρεωτικής χρήσης πέπλου στη χώρα.

«Έχουμε εντοπίσει περισσότερους από 300 ανθρώπους που μάχονται ενάντια στο πέπλο με διαφορετικούς τρόπους», δήλωσε ο Αλί Χανμοχαμαντί, εκπρόσωπος του κρατικού Οργανισμού για την Προώθηση της Αρετής και την Απόρριψη της Βίτσιας.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν συλληφθεί», πρόσθεσε, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερομηνία και τον τόπο αυτών των συλλήψεων.

Από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, ο ισχύων νόμος στο Ιράν απαιτεί από τις γυναίκες, Ιρανές και αλλοδαπές και ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, να αφήνουν το κεφάλι τους με πέπλο και το σώμα καλυμμένο με ένα φαρδύ ρούχο διαφορετικού μήκους. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός Ιρανών γυναικών στην Τεχεράνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις δείχνουν ξεκάθαρα τα μαλλιά τους. 

Όμως, τους τελευταίους μήνες, υπό την προεδρία του υπερσυντηρητικού Ebrahim Raïssi, οι αστυνομικές παρεμβάσεις έχουν πολλαπλασιαστεί για την επιβολή του νόμου.

Στις αρχές Ιουλίου, οι αρχές απαγόρευσαν στις γυναίκες που δεν φορούσαν πέπλο την πρόσβαση στο μετρό στην ιερή πόλη Mashhad, πυροδοτώντας διαμάχες στη χώρα. Και στα τέλη Ιουνίου στο Shiraz, η αστυνομία συνέλαβε πολλά νεαρά κορίτσια που έβγαλαν το πέπλο τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης skateboard.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments