Nέα της αγοράς

Το μερίδιο του στην Lufthansa θέλει να αυξήσει ο πλουσιότερος άνδρας της Γερμανίας

Το μερίδιο του στην Lufthansa θέλει να αυξήσει ο πλουσιότερος άνδρας της Γερμανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Manager Magazin

Ο Κλάους Μίχαελ Κούενε είναι ιδιοκτήτης της ελβετικής εταιρείας μεταφορών και βασικός μέτοχος της ναυτιλιακής Hapag-Lloyd.

Το μερίδιο του στην Lufthansa θέλει να αυξήσει ο πλουσιότερος άνδρας της Γερμανίας και ήδη μεγαλύτερος μέτοχος του αερομεταφορέα, Κλάους Μίχαελ Κούενε (Klaus Michael Kühne), σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου του Kühne Holding AG.

«Το ενδιαφέρον μας για την Deutschen Lufthansa AG είναι διαρκές», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος, που πρόσθεσε πως πρόσφατα είχε μία «εποικοδομητική συζήτηση» με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αερομεταφορέα, Carsten Spohr, και τον επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου Karl-Ludwig Kley, όπου επί τάπητος τέθηκε να η πρόθεση του για εξετάσει επιπλέον ευκαιρίες σε ό,τι αφορά τις μετοχές της Lufthansa.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως προ ολίγου καιρού ο 85χρονος επιχειρηματίας από το Αμβούργο είχε κατηγορηματικά διαψεύσει την ύπαρξη ενδιαφέροντος για την απόκτηση του υπολειπόμενου κρατικού ποσοστού στην Lufthansa, της τάξης του 15,01%. Υπενθυμίζεται πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να αποεπενδύσει πλήρως από την εταιρεία το αργότερο το 2023.Ο Κλάους Μίχαελ Κούενε είναι ιδιοκτήτης της ελβετικής εταιρείας μεταφορών και βασικός μέτοχος της ναυτιλιακής Hapag-Lloyd.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments