Κόσμος

Τσεχία: Ο υπουργός Βιομηχανίας βλέπει συμφωνία για επείγουσα στήριξη ρευστότητας για τις εταιρείες ενέργειας

Τσεχία: Ο υπουργός Βιομηχανίας βλέπει συμφωνία για επείγουσα στήριξη ρευστότητας για τις εταιρείες ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: Radio Prague International, Remix News

Τσεχία: "Σχεδόν βέβαιος" δήλωσε σήμερα [9/9] ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχικής Δημοκρατίας ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ θα συμφωνήσουν για την επείγουσα στήριξη ρευστότητας των εταιρειών ενέργειας

“Σχεδόν βέβαιος” δήλωσε σήμερα [9/9] ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχικής Δημοκρατίας ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ θα συμφωνήσουν για την επείγουσα στήριξη ρευστότητας των εταιρειών ενέργειας που αντιμετωπίζουν αυξανόμενες πρόσθετες δαπάνες κατά την σημερινή έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Οι υπουργοί θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία “η οποία θα καθησυχάσει τις αγορές και δεν θα τις κάνει νευρικές”, σημείωσε επίσης ο Γιόζεφ Σικέλα κατά την προσέλευσή του στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

Παράλληλα η Εσθονή υπουργός Ενέργειας δήλωσε σήμερα ότι μάλλον δεν θα προκαλέσει μεγάλη διαφορά στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη οποιοδήποτε πλαφόν και να ορίσουν οι χώρες μέλη της ΕΕ στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου.

“Αυτό που κάνει η Ρωσία εξαρτάται πολύ λίγο από τις δικές μας αποφάσεις. Αν η Ρωσία θέλει να περιορίσει τους ενεργειακούς πόρους που λαμβάνει η Ευρώπη, ο Πούτιν θα το κάνει”, σημείωσε η Ρίινα Σικούτ πριν από την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

“Η Ρωσία έχει πει ότι, αν θέλετε το αέριό μας, καταργήστε τις κυρώσεις. Αυτό είναι εκβιασμός. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, οφείλουμε να έχουμε την πολιτική βούληση να βοηθήσουμε να νικήσει η Ουκρανία”, υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments