Πολιτική

Μητσοτάκης για Ελληνοτουρικά: H Τουρκία προκαλεί εντάσεις – Aνοιχτός να συναντήσω τον Ερντογάν

Μητσοτάκης για Ελληνοτουρικά: H Τουρκία προκαλεί εντάσεις – Aνοιχτός να συναντήσω τον Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην πρόσφατη κλιμακούμενη ρητορική της Τουρκίας κατά της χώρας μας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην πρόσφατη κλιμακούμενη ρητορική της Τουρκίας κατά της χώρας μας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της “Καθημερινής” κατά πόσο φοβάται ένα θερμό επεισόδιο και κατά πόσο υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

Ολόκληρη η απάντηση Μητσοτάκη

«Θεωρώ απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Εξαιρετικά προβληματική η διαρκής προκλητικότητα από το τουρκικό κατεστημένο. Πριν τις εκλογές τα κόμματα στην Τουρκία υπερθεματίζουν σε εθνικισμό αλλά υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε μπαράζ σκληρών δηλώσεων. Θα ήταν ανεύθυνο και δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Θα δίνουμε όμως σαφείς απαντήσεις.

Η Τουρκία προκαλεί την ένταση και παρουσιάζει την Ελλάδα ως δήθεν επιτιθέμενη. Δεν υπάρχει κανείς στο εξωτερικό που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την Τουρκία. Θα χτίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια τις συμμαχίες μας. Θα εξοπλίζουμε τις ΕΔ μας αλλά θα έχουμε και ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία. Δεν ανατίναξα εγώ τις γέφυρες με την Τουρκία. Είμαι πάντα ανοιχτός να συναντήσω τον Ερντογάν. Εκείνος δεν θέλει. Αλλά τα έχω ξανακούσει αυτά. Και τελικά συναντηθήκαμε και θα συναντηθούμε και πάλι.

Υπάρχει στην Πράγα η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας που η Τουρκία μπορεί να παραβρεθεί. Όμως να γνωρίζει η Τουρκία ότι αν βρεθεί εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική επιχειρηματολογία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments