Πολιτισμός

Πινακοθήκη Κυκλάδων: Παρατείνεται η έκθεση «Θαλασσογραφίες. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος»

Πινακοθήκη Κυκλάδων: Παρατείνεται η έκθεση «Θαλασσογραφίες. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος»

Πηγή Φωτογραφίας: πεμπτουσια- Paperhearts Gallery

Πινακοθήκη Κυκλάδων: Η έκθεση, που οργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, περιλαμβάνει έργα μεγάλων θαλασσογράφων του 19ου αιώνα

Μέχρι και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η έκθεση με τίτλο «Θαλασσογραφίες. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος», που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη Σύρου.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, το οποίο μπορεί για δύο ακόμη εβδομάδες να θαυμάσει 51 θαλασσογραφίες σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή.

Η έκθεση, που οργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, περιλαμβάνει έργα μεγάλων θαλασσογράφων του 19ου αιώνα, όπως του Ιωάννη Αλταμούρα, του Κωνσταντίνου Βολανάκη και του Αιμίλιου Προσαλέντη, αλλά και δημιουργών από τον 20ό αιώνα και μετά, όπως της Σοφίας Λαζαρίδου, του Περικλή Βυζάντιου, του Δημητρίου Γαλάνη, του Κωνσταντίνου Μαλέα, του Μιχαήλ Αξελού, του Αλέξανδρου Κορογιαννάκη, του Πάρι Πρέκα, του Θανάση Μακρή και του Σωτήρη Σόρογκα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Επιμέλεια: Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης, επιστημονική υπεύθυνη και επιμελήτρια της Συλλογής έργων τέχνης της Τράπεζας της Ελλάδος

Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Πινακοθήκη Κυκλάδων

Επ. Παπαδάμ, Ερμούπολη, Σύρος

Ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης:

Δευτέρα, Τετάρτη: 19.00-22.00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 11.00-13.00 & 19.00-22.00

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments