Διεθνή

Ακάρ: Οι Έλληνες να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους να δουν την υποκρισία τους

Ακάρ: Οι Έλληνες να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους να δουν την υποκρισία τους

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah/twitter Hulusi Akar

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι «παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με ορισμένες προκλητικές ενέργειες και ρητορική.

Για ακραία υποκρισία και διγλωσσία κατηγόρησε την Ελλάδα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επέτειο της Εθνικής Ημέρας της Μαλαισίας, και στον απόηχο της άκρως επιτυχούς συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Χουλουσί Ακάρ προέβη σε άκρως εμπρηστικές δηλώσεις.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι «παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με ορισμένες προκλητικές ενέργειες και ρητορική.  Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό».

Απεναντίας, κατά το άτυπο Νο 2 της Τουρκίας, οι Έλληνες «προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε γεγονός, να συκοφαντούν και να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να διαμαρτύρονται για την Τουρκία, όταn απευθύνονται σε τρίτους. Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να λέμε ότι ακολουθείται μια υποκριτική πολιτική. Είναι μια υποκριτική πολιτική».

Και συνέχισε, υποστηρίζοντας: «Από τη μια πλευρά, οι Έλληνες λένε ότι θέλουν διάλογο. Από την άλλη, όμως,  όταν είναι μόνοι, χωρίς την δική μας παρουσία, συνηθίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, με βάση ψέματα και άρνηση, κάθε φορά που μιλούν με τρίτες χώρες».

Ο Χ. Ακάρ ανέφερε, ως παράδειγμα, το πρόσφατο επεισόδιο με τη ρίψη πυροβολισμών κοντά στην Τένεδο, λέγοντας: «Οι πολιτικοί στην Ελλάδα κατηγορούν την Τουρκία για επιθετικότητα. Τι είναι αυτό, αν όχι υποκρισία; Γι’ αυτό λέμε: “Δεν έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους; Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη, να δουν την αλήθεια και, ίσως, αισθανθούν ντροπή”. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη και ανοιχτή υποκρισία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments