Διεθνή

Τσαβούσογλου: Μη στρατιωτικοποιείτε τα νησιά στο Αιγαίο

Τσαβούσογλου: Μη στρατιωτικοποιείτε τα νησιά στο Αιγαίο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Pixabay

Αυτή τη φορά, η προκλητική επίθεση εκτοξεύθηκε, πριν από λίγη ώρα, από τον Υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την τουρκική πολιτική ηγεσία, η οποία επανέρχεται, μέσα σε λίγες ώρες, αμφισβητώντας ευθέως τα δικαιώματα της Ελλάδας αναφορικά με την στρατιωτικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, καθώς και την υφαλοκρηπίδα.

Αυτή τη φορά, η προκλητική επίθεση εκτοξεύθηκε, πριν από λίγη ώρα, από τον Υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Τσαβούσογλου δήλωσε: «Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην υφαλοκρηπίδα μας και στο Αιγαίο. Αφού καθορίσαμε τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας, δεν έχουμε επιτρέψει σε κανένα πλοίο να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας. Η “Eλληνική Κύπρος” και η Ελλάδα θέλησαν να φέρουν τα πλοία τους ή τα πλοία άλλων χωρών στην υφαλοκρηπίδα μας 9 φορές τον τελευταίο  χρόνο, αλλά δεν τους το επιτρέψαμε».

Εν συνεχεία, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας υποστήριξε  «υπάρχουν προβλήματα στο Αιγαίο που συνεχίζονται εδώ και χρόνια. Υπάρχουν προβλήματα που είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Είπαμε στην Ελλάδα “Ελάτε, ας λύσουμε αυτά τα προβλήματα με διάλογο”. Πρόσφατα, όταν ο Πρόεδρός μας φιλοξένησε τον Μητσοτάκη για γεύμα στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Μαρτίου, του είπε αυτά τα πράγματα».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέμεινε ιδιαίτερα στο ζήτημα που διαρκώς ανακινεί η τουρκική πλευρά, τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, επικαλούμενος μια καινοφανή ερμηνεία των Συνθηκών: «Οι συμφωνίες είναι σαφείς. Δεν μπορείς να στρατιωτικοποιείς αυτά τα νησιά. Όταν τα στρατιωτικοποιείς, παραβιάζεις τη Συμφωνία που υπεγράφη με αυτόν τον όρο!».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments