Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας 600 εκατ. δολαρίων στο Κίεβο

ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας 600 εκατ. δολαρίων στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: EVELYN HOCKSTEIN | Συντελεστές: REUTERS

Η βοήθεια αυτή συνίσταται σε εξοπλισμό και υπηρεσίες, αλλά και εκπαίδευση

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν διέταξε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η βοήθεια έχει και στρατιωτικό σκέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, γεγονός που δεν βρίσκει «ανήθικο» ο Πάπας Φραγκίσκος.

Το υπόμνημα του προέδρου που κυκλοφόρησε αναφέρει ότι «ανέθεσε εξουσία στον Υπουργό Εξωτερικών» να διαθέσει «έως 600 εκατομμύρια δολάρια» στην Ουκρανία.

Η βοήθεια αυτή συνίσταται σε εξοπλισμό και υπηρεσίες, αλλά και εκπαίδευση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σχολιάζοντας τις στοχεύσεις ενός νέου πακέτου βοήθειας, τόνισε ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειαστεί».

«Οι ευκαιρίες που παρέχουμε είναι προσεκτικά ταξινομημένες, για να μεγιστοποιήσουν (…), να ενισχύσουν τη θέση της Ουκρανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν έρθει η ώρα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το Bloomberg υπενθύμισε ότι «αυτή η βοήθεια σηματοδοτεί την 21η φορά που η Κυβέρνηση μειώνει τα αποθέματα των ΗΠΑ για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου». Μόλις πριν από μια εβδομάδα, «675 εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν από τα ίδια κεφάλαια στην Ουκρανία ως βοήθεια».

Στο ζήτημα παρενέβη, με τον τρόπο του και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο οπλισμός της Ουκρανίας μπορεί να είναι αποδεκτός «εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ηθικής», είπε ο Πάπας Φρακίσκος, ο οποίος ωστόσο έκρινε απαραίτητο τον «διάλογο με όλους». Όταν ρωτήθηκε κατά την επιστροφή του από μια τριήμερη επίσκεψη στο Καζακστάν σχετικά με την ανάγκη παροχής όπλων στο Κίεβο, ο κυρίαρχος ποντίφικας τόνισε την έννοια της «ηθικής».

«Είναι μια πολιτική απόφαση που μπορεί να είναι ηθική, ηθικά αποδεκτή, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις ηθικής», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο αεροπλάνο που τον μετέφερε πίσω στη Ρώμη.

«Η υπεράσπιση του εαυτού δεν είναι μόνο νόμιμη αλλά είναι και έκφραση αγάπης για την πατρίδα. Όποιος δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του, δεν αγαπά, αλλά αυτός που υπερασπίζεται, αγαπά», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments