Διεθνή

Ορχάν Παμούκ: «Ο Ερντογάν σε παρακμή, αλλά θα δεχθεί την ήττα;»

Ορχάν Παμούκ: «Ο Ερντογάν σε παρακμή, αλλά θα δεχθεί την ήττα;»

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times ο Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, ο οποίος υποστήριξε ότι η δημοφιλία του Προέδρου Ερντογάν βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση

Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times ο Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, ο οποίος υποστήριξε ότι η δημοφιλία του Προέδρου Ερντογάν βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ότι πρόκειται να ηττηθεί στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα, αν και δεν θεωρεί καθόλου βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα αναγνωρίσει και θα δεχθεί την ήττα του.

Ο Τούρκος συγγραφέας έχει δεχθεί διώξεις από το υπάρχον πολιτικό καθεστώς της γείτονος και έχει υποστηρίξει, ανάμεσα στα άλλα, την ύπαρξη της Γενοκτονίας από τους Τούρκους, γεγονός που τον είχε οδηγήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, διωκόμενος από τους κατασταλτικούς καθεστωτικούς μηχανισμούς.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας είναι πεπεισμένος ότι ο Ερντογάν πρόκειται να ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι, σύμφωνα με τον διακεκριμένο συγγραφέα, «ένα τέλειο παράδειγμα ατόμου που βρίσκεται στην εξουσία για είοσι χρόνια και γίνεται όλο και πιο αυταρχικό, παίρνει παράλογες αποφάσεις και καταστρέφει την ευημερία του έθνους». «Είναι σε παρακμή. Δόξα τω Θεώ».

Ο Ο. Παμούρκ εκτιμά, ακόμη, ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται σε παρακμή. Δεν μπορεί πλέον να περιορίσει τη φωνή κανενός. Δόξα τω Θεώ ευτυχώς πέφτει».

Συμπληρώνει, λέγονται πως «η χώρα έχει γίνει μάρτυρας μιας συνεχούς υποχώρησης του επιπέδου ευημερίας της. Η λίρα έχει υποχωρήσει ενώ το ποσοστό πληθωρισμού έχει φτάσει το 80%. Αυτό είναι σκανδαλώδες και ενδεικτικό του τι μπορεί να συμβεί όταν ένα άτομο παραμείνει στην εξουσία για 20 χρόνια και γίνεται όλο και πιο απολυταρχικό, λαμβάνει παράλογες αποφάσεις και καταστρέφει την ευημερία του έθνους».

Ωστόσο, ο  Τούρκος συγγραφέας δεν είναι βέβαιος ότι ο Ερντογάν θα αποδεχθεί τη διαγραφόμενη ήττα του: «Οι δημοσκοπήσεις λένε πως θα χάσει. Αλλά αυτός θα δεχτεί κάτι τέτοιο;».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments