Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Στο εδώλιο σήμερα Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis: Στο εδώλιο σήμερα Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κάθονται σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κάθονται σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την πολύκροτη υπόθεση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη έφτασαν  στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με το οριστικό και αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου στις 30 Ιουνίου 2022, ο Δ. Παπαγγελόπουλος δικάζεται για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος, ενώ η Ε. Τουλουπάκη δικάζεται με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου

Οι δικαστές που θα ανεβούν στην έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα συνεδριάζει στον Άρειο Πάγο, κληρώθηκαν από τη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο. Το δικαστήριο απαρτίζεται από δέκα τρία μέλη. Οι επτά δικαστές προέρχονται από τον Άρειο Πάγο και οι έξι από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχουν κληρωθεί και αναπληρωματικά μέλη.

Πρόεδρος θα είναι η αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου, ενώ οι υπόλοιποι δικαστές από τον Άρειο Πάγο είναι οι Ελένη Φραγκάκη, Ανθή Γκάμαρη, Ζαμπέτα Στράτα, Μαρία Μουλιανιτάκη, Μαριάνθη Παγουτέλη και Μυρσίνη Παπαχίου. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν κληρωθεί οι Βασίλειος Αραβαντινός, Όλγα Ζύγουρα, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Σοφία Βιτάλη, Ρωξάνη Γιαννουλάτου και Νικόλαος Σκαρβέλης.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα καθήκοντα εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώθηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, η οποία έχει κληρωθεί και στην εισαγγελική έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, με αναπληρωματικό μέλος την επίσης αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αριστέα Θεοδόση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments