Διεθνή

Όρμπαν: Ζητά άμεση άρση των κυρώσεων στη Ρωσία

Όρμπαν: Ζητά άμεση άρση των κυρώσεων στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: dgap

Χωρίς κυρώσεις, η Ευρώπη θα μπορούσε να ανακτήσει τη δύναμή της και θα μπορούσε να αποφύγει μια επικείμενη ύφεση, ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε κλειστή συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος

 Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά μέσα στους κόλπους της ΕΕ, την αντίθεσή του για τις κυρώσεις στη Ρωσία, ζήτησε την ακύρωσή τους, μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος Fidesz.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς επιβεβαίωσε τα σχόλια στο Reuters.

Ο Όρμπαν φέρεται να είπε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν οδηγήσει σε άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου και του πληθωρισμού, και εάν αυτά τα μέτρα καταργηθούν, οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειωθούν ‘άμεσα κατά 50%, όπως και ο πληθωρισμός.

Χωρίς κυρώσεις, η Ευρώπη θα μπορούσε να ανακτήσει τη δύναμή της και θα μπορούσε να αποφύγει μια επικείμενη ύφεση, ανέφερε ο Όρμπαν , επαναλαμβάνοντας την προηγούμενη θέση του ότι οι κυρώσεις πλήττουν την Ευρώπη περισσότερο από τη Ρωσία.

Στη σελίδα του στο Facebook, ο Όρμπαν ανάρτησε από τη συνάντηση του κόμματος:

«Οι κυρώσεις των Βρυξελλών έχουν ωθήσει την Ευρώπη σε ενεργειακή κρίση».

Τον Ιούλιο, ο Όρμπαν είπε ότι η ΕΕ «πυροβολήθηκε στα πνευμόνια» με αλόγιστες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες, αν δεν ανατραπούν, κινδύνευαν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments