Πολιτική

Μητσοτάκης στο CNN: «Fake news» της Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Μητσοτάκης στο CNN: «Fake news» της Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Σε σκληρή γλώσσα απάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN, κάνοντας λόγος για γελοίους ισχυρισμούς και fake news

Ηχηρή απάντηση έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στους τουρκικούς ισχυρισμούς αναφορικά με το μεταναστευτικό, όπως αυτοί προβλήθηκαν και χθες από τον Τούρκο Πρόεδρο, στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σε σκληρή γλώσσα απάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN, κάνοντας λόγος για γελοίους ισχυρισμούς και fake news (ψευδείς ειδήσεις).

Πιο συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, σώσαμε πάνω από 100 μόνο σήμερα, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά. Το να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, η οποία έχει ιστορικό εργαλειοποίησης των μεταναστών για πολιτικούς λόγους είναι απολύτως παράλογο. (Το 2020 στον Έβρο) o κ. Ερντογάν ανοιχτά ενθάρρυνε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες για να περάσουν μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη. Όποτε υπάρξει κάποιος άνθρωπος στη θάλασσα, θα τον διασώσουμε. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος από αυτόν τον συνεχή πόλεμο ψευδών ειδήσεων από την Τουρκία. Είμαστε γείτονες, πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε, η Τουρκία έχει σημαντικό ρολό να διαδραματίσει στο μεταναστευτικό».

Επίσης, αναφορικά με την όγδοη δέσμη κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνεχίσουν προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων, και να προστατέψουν τον πληθυσμό από την άνοδο των τιμών λόγω της εργαλειοποίησης του ενεργειακού από τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα επτά πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας συνιστούν ήδη σημαντική παρέμβαση, αλλά οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να διατηρήσουν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις από το υψηλό κόστος στην ενέργεια.

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments