Ελλάδα

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση 

Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε πως οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί, απαντώντας σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για «προσωρινό φρένο» των περιπολιών.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα(ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί. Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια. Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Τι είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία 

Ειδικό Σώμα εκπαιδευμένων αστυνομικών συγκροτείται με το όνομα «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» που θα φυλάσσει τα κτίρια και τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, θα έχει προανακριτικά καθήκοντα και θα κάνει συλλήψεις, αν διαπράττονται αδικήματα.

Οι αστυνομικοί του νέου Σώματος θα προσληφθούν ύστερα από προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα πρότυπα της προκήρυξης για την πρόσληψη των 1500 ειδικών φρουρών της Αστυνομίας και τα μέλη του Σώματος θα είναι αποσπασμένα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με διάθεση στα ΑΕΙ.

Το σχέδιο που προκρίνεται είναι η φύλαξη των Πανεπιστημίων να γίνεται με κάρτα εισόδου και στην περίπτωση μεγάλων κάμπους που είναι πάρκα διέλευσης κοινού αυτά να παραμείνουν ανοιχτά και η φύλαξη με την είσοδο με κάρτα εισόδου να γίνεται στα κτίρια. Παράλληλα το σχέδιο περιλαμβάνει ενίσχυση του φωτισμού των πανεπιστημιακών χώρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments