Διεθνή

Κυβέρνηση Τρας: Στα χνάρια των κυβερνήσεων Θάτσερ

Κυβέρνηση Τρας: Στα χνάρια των κυβερνήσεων Θάτσερ

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Στο πακέτο οικονομικής στήριξης, που παρουσιάστηκε, κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό οι φορολογικές περικοπές και ο ευρύς δανεισμός, ένα σχέδιο που επικροτήθηκε πρόσφατα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές

Στα χνάρια των κυβερνήσεων Θάτσερ κινείται η Κυβέρνηση της νεοκλεγείσας Προέδρου των Συντηρητικών, Λιζ Τρας, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα γραφής της.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Κουάζι Κβάρτενγκ, παρουσίασε ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, στο οποίο κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό οι φορολογικές περικοπές και ο ευρύς δανεισμός, ένα σχέδιο που επικροτήθηκε πρόσφατα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές

Ο Κ. Κβάρτενγκ ανακοίνωσε, ειδικότερα, την κατάργηση του οριακού συντελεστή φόρου εισοδήματος, την ακύρωση του σχεδίου αύξησης του εταιρικού φόρου και την άρση του ανώτατου ορίου στα μπόνους των τραπεζιτών της πόλης, διατάξεις που υποτίθεται ότι θα επιτρέψουν στη βρετανική οικονομία να διπλασιάσει τον ρυθμό ανάπτυξής της μέσα σε μερικά χρόνια.

Στις αγορές, η λίρα στερλίνα, που βρισκόταν ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 37 ετών έναντι του δολαρίου, διεύρυνε την πτώση της, μετά την ομιλία του, ενώ το κόστος του πενταετούς χρέους του βρετανικού κράτους σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1991.

Η ομιλία του Kουάζι Κβάρτενγκ σηματοδοτεί μια σαφή αλλαγή πλεύσης για τη βρετανική οικονομική πολιτική με την επιστροφή στο «νεοφιλελεύθερο» υπόδειγμα που κυριαρχούσε τη δεκαετία του 1980, με τις κυβερνήσεις της Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Το σχέδιό μας είναι να αναπτύξουμε την πλευρά της προσφοράς της οικονομίας μέσω φορολογικών κινήτρων και μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο K. Kβάρτενγκ. «Έτσι θα καταφέρουμε να ανταγωνιστούμε τις δυναμικές οικονομίες όλου του κόσμου. Έτσι θα μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments