Διεθνή

Ουκρανία: Άλλα επτά πλοία με σιτηρά αναχώρησαν από τα λιμάνια

Ουκρανία: Άλλα επτά πλοία με σιτηρά αναχώρησαν από τα λιμάνια

Πηγή Φωτογραφίας: steadystate

Η συνολική ποσότητα γεωργικών προϊόντων που αποστέλλονται μέσω του διαδρόμου ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 4,85 εκατομμύρια τόνους

Επτά ακόμη πλοία φορτωμένα με γεωργικά προϊόντα αναχώρησαν από τα λιμάνια της Ουκρανίας την Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο υποδομών της χώρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 218 από τότε που τέθηκε σε ισχύ ένας διάδρομος μέσω της Μαύρης Θάλασσας με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στις αρχές Αυγούστου.

Η Ουκρανία, ένας σημαντικός παραγωγός γεωργικών προϊόντων, έμεινε ανίκανη να εξάγει μέσω της Μαύρης Θάλασσας μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τη συμφωνία για τα σιτηρά, η οποία υπόσχεται ασφαλή διέλευση για τα πλοία που μεταφέρουν καλλιέργειες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το υπουργείο είπε ότι αυτό ανέβασε τη συνολική ποσότητα γεωργικών προϊόντων που αποστέλλονται μέσω του διαδρόμου σε 4,85 εκατομμύρια τόνους.

«Στις 25 Σεπτεμβρίου… 7 πλοία με 146,2 χιλιάδες τόνους γεωργικών προϊόντων για χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Ευρώπης αναχώρησαν από τα λιμάνια της Οδησσού, του Chornomorsk και του Pivdennyi», ανέφερε το υπουργείο.

Η Ουκρανία έστελνε έως και 6 εκατομμύρια τόνους σιτηρών το μήνα πριν από τον πόλεμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments