Διεθνή

Ιταλία: Ποια ανταλλάγματα ζητά ο Σαλβίνι για να στηρίξει τη Μελόνι

Ιταλία: Ποια ανταλλάγματα ζητά ο Σαλβίνι για να στηρίξει τη Μελόνι

Πηγή Φωτογραφίας: meloni-salvini-repubblica

Ο Σαλβίνι πιέζει για να εξασφαλίσει και πάλι το υπουργείο που θα τον βοηθήσει να αυξήσει δημοτικότητα και ψήφους

Η Λέγκα, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, συνεχίζει να υψώνει τη φωνή. «Ο Ματέο Σαλβίνι ζήτησε από τη Μελόνι το κρίσιμο υπουργείο Εσωτερικών. Διαφορετικά απειλεί ότι θα δεν θα πάρει μέρος στην κυβέρνηση και θα περιοριστεί σε στήριξή της στο κοινοβούλιο», γράφουν η La Repubblica και η Corriere della Sera.

Πρόκειται, όπως φαίνεται, για ένα από τα κύρια μετεκλογικά άγχη της Τζόρτζια Μελόνι: η ίδια το διαψεύδει και χθες συναντήθηκε με τον γραμματέα της Λέγκα, για να συζητήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα και τη σύνθεση της κυβερνητικής ομάδας. Στην πραγματικότητα όμως όλα δείχνουν ότι ο Σαλβίνι πιέζει για να εξασφαλίσει και πάλι το υπουργείο Εσωτερικών και να το χρησιμοποιήσει – με την γνωστή του διαχείριση του μεταναστευτικού – για να αυξήσει τη δημοτικότητά του και τις ψήφους του. Ωστόσο η επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, λένε οι αναλυτές, αντιστέκεται.

Ευρώπη, οικονομία, ΜΜΕ

Παράλληλα υπάρχει και το θέμα των σχέσεων με την Ευρώπη. Γνωστά στελέχη της άκρας δεξιάς, όπως ο εκπρόσωπός της στη βουλή, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, άρχισαν να τονίζουν ότι η χώρα πρέπει να προβληματισθεί με αντικείμενο το εθνικό της συμφέρον. Ότι, δηλαδή, πρέπει να διερωτηθεί αν σε κύριας σημασίας θέματα απαιτείται να προέχει το εθνικό της συμφέρον -δηλαδή η νομοθεσία της – και όχι το ευρωπαϊκό.  Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, που μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις με τις Βρυξέλλες.

Όσο για την οικονομική πολιτική, στενοί συνεργάτες της Τζόρτζια Μελόνι επιμένουν ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τη γραμμή Ντράγκι και ότι δεν θα αυξηθεί το δημόσιο έλλειμμα.  Και το ερώτημα είναι: πώς θα συνδυαστούν μια «ενάρετη» οικονομική πολιτική με τις προεκλογικές υποσχέσεις για εντυπωσιακή αλλαγή σελίδας;  Από τη στιγμή μάλιστα που, όπως διαρρέει, ένα από τα κύρια μέτρα της δεξιάς και ακροδεξιάς κυβέρνησης θα είναι η έγκριση νέων μέτρων, ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, για έκτακτη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τέλος το κεφάλαιο των σχέσεων με τον Τύπο, η Τζόρτζια Μελόνι δεν δείχνει να θέλει να κατεβάσει τους τόνους και σε σημερινή της ανάρτηση στο Twitter υπογράμμισε:

«Συνεχίζω να διαβάζω ευφάνταστα σενάρια με αναφορά στους μελλοντικούς υπουργούς της κεντροδεξιάς συμμαχίας. Μετά από αποτυχημένη διαχείριση του υπουργού Υγείας  Σπεράντσα και Σια. Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Μην πιστεύετε τα ψεύδη που κυκλοφορούν».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments