Κόσμος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί Ρώσους πρεσβευτές μετά τις προσαρτήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί Ρώσους πρεσβευτές μετά τις προσαρτήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: europarl/cer.eu

Οι χώρες της ΕΕ άρχισαν να καλούν, σε εθνικό επίπεδο, Ρώσους διπλωμάτες, αφού ο Ρώσος Πρόεδρος Β, Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας

Σε μια αποφασιστική και υψηλού συμβολισμού κίνηση προέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών – μελών.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ κάλεσε τον κορυφαίο διπλωμάτη της Ρωσίας στις Βρυξέλλες σε μια συντονισμένη δράση με τα κράτη μέλη για να καταδικάσουν και να απορρίψουν την παράνομη προσάρτηση τμήματος της ουκρανικής εδαφικής επικράτειας.

«Πρόκειται για μια κίνηση σε όλη την ΕΕ και συντονισμένη από την ΕΕ», δήλωσε σχετικά ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος της Ένωσης για τις εξωτερικές υποθέσεις.

Οι χώρες της ΕΕ άρχισαν να καλούν, σε εθνικό επίπεδο, Ρώσους διπλωμάτες, αφού ο Ρώσος Πρόεδρος Β, Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας που κατείχαν τα στρατεύματά του από την εισβολή του Φεβρουαρίου.

Το Βέλγιο είχε καλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή την Παρασκευή. Η Ιταλία και η Αυστρία έπραξαν το ίδιο τη Δευτέρα.

Οι ηγέτες της ΕΕ επέμειναν ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ αυτήν την παράνομη προσάρτηση από την ηγεσία της Μόσχας και οι 27 οριστικοποιούν νέα δέσμη κυρώσεων.

Οι διπλωμάτες της ΕΕ προσπαθούν να κάμψουν τις αντιρρήσεις χωρών μελών για τον ορισμό ενός ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου που πωλείται παγκοσμίως.

Η ΕΕ έχει ήδη επιβάλει επτά ισχυρά, άνευ προηγουμένου, κύματα κυρώσεων στη Ρωσία και, παράλληλα, παρέχει δισεκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια στην ουκρανικό λαό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments