Πολιτική

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τον χρόνο για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών την ώρα που η αντιπολίτευση τον σπαταλά ανωφελώς, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου 

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τον χρόνο για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών την ώρα που η αντιπολίτευση τον σπαταλά ανωφελώς, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων τη Δευτέρα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο οικονομικό κλίμα τονίζοντας ότι βελτιώθηκε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα γρήγορα και αποφασιστικά, με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών» σχολίασε. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκτενώς στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τις λοιπές επαφές που είχε η Ευρωπαία αξιωματούχος στη χώρα μας

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε για πιθανή συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Πράγα και απάντησε: «Αν ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώξει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντα ενημερώνει υπεύθυνα τους εταίρους και τους συμμάχους για τις τουρκικές προκλήσεις. Οι προκλήσεις αυτές εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Θα θέσει στο τραπέζι την τουρκική προκλητικότητα 

Αποφασισμένος να θέσει στην Πράγα το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας φέρεται, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά είναι εξαιρετικά ενοχλημένη από τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της γειτονικής χώρας, η οποία εστιάζει πρωτίστως την ανθελληνική της στάση και συμπεριφορά στο Αιγαίο και, δευτερευόντως, στα βορειοανατολικά μας σύνορα, στην Δυτική Θράκη.

Στην Πράγα, πρόκειται να βρεθεί και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, ο οποίος θα συμμετάσχει, στις 6 Οκτωβρίου στην πρώτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, μια ιδέα που έχει ως εμπνευστή της τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, και στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την προσεχή Παρασκευή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments