Nέα της αγοράς

Μετρό: Νέα γραμμές σε Γλυφάδα, Καλλιθέα, ΠΥΡΚΑΛ και Πετρούπολη– Οι νέοι σταθμοί

Μετρό: Νέα γραμμές σε Γλυφάδα, Καλλιθέα, ΠΥΡΚΑΛ και Πετρούπολη– Οι νέοι σταθμοί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου- Alimos Online

Μετρό: Στο πλαίσιο της επέκτασης εντάσσεται και η εκπόνηση προμελέτης για το τμήμα της Γραμμής 4 «Ευαγγελισμός – Α. Ηλιούπολη».

Ξεκινούν οι μελέτες για εκτάσεις στο Μετρό προς Γλυφάδα, Καλλιθέα, ΠΥΡΚΑΛ και Πετρούπολη.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα λήφθηκαν αποφάσεις για την ένταξη των σχετικών μελετών στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025.

Σύμφωνα με το ypodomes.com, κάποιες από αυτές τις μελέτες είναι ήδη σε εξέλιξη (υλοποίηση ή σχεδιασμό) και άλλες επεκτάσεις και γραμμές βρίσκονται στο στάδιο μελέτης και επεξεργασίας.

Εκτός από το πρώτο κομμάτι της νέας Γραμμής 4 «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» που κατασκευάζεται ήδη, έχει παράλληλα ξεκινήσει και η επέκταση της γραμμής προς τα Δυτικά, μέχρι την Πετρούπολη.

Η επέκταση Άλσος Βεΐκου- Πετρούπολη θα έχει μήκος 6,8 χλμ. και 6 σταθμούς. Η επέκταση κόστους 600 εκατ. ευρώ, θα συνεχίζει από το Γαλάτσι προς την Πετρούπολη με 6 νέους σταθμούς:

– Νέα Ιωνία – Πευκάκια – Νέα Φιλαδέλφεια – Πάρκο Τρίτση (Άγιοι Ανάργυροι) – Ίλιον – Πετρούπολη

Εκτός από τη Γραμμή 4, το πλάνο επέκτασης προς τα Δυτικά περιλαμβάνει και την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον.

Η νέα επέκταση, μήκους 4 χιλιομέτρων και κόστους 350 εκατ. ευρώ, θα συνεχίζει από Ανθούπολη προς Ίλιον με 3 νέους σταθμούς ενώ σχεδιάζεται και η περαιτέρω επέκταση με 3 ακόμη σταθμούς για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε Καματερό, Άνω Λιόσια – Ζεφύρι και Αχαρνές (Μενίδι).

Την ίδια ώρα σχεδιάζεται και η επέκταση της Γραμμής 1 (πρώην ηλεκτρικός) προς τα Νότια Προάστια, από το Σταθμό Πετραλώνων προς Καλλιθέα και Φαληρικό Δέλτα (ΚΠΙΣΝ) αλλά και η επέκταση της Γραμμής 2 από το Ελληνικό έως τη Γλυφάδα.

Σε επόμενη φάση, η επέκταση αυτή θα συνεχίσει προς το Παλαιό Φάληρο κατά μήκος της Λεωφόρου Αμφιθέας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γραμμή 1 θα συνεχίζει υπόγεια από το σταθμό των Πετραλώνων έως το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αναμένεται να εξυπηρετεί 65.000 επιβάτες ημερησίως.

Η επέκταση σύμφωνα με την μελέτη θα έχει 4 νέους υπόγειους σταθμούς:

– Πετράλωνα (κοινός σταθμός με γραμμή 1) – Πλατεία Δαβάκη – Λόφος Φιλάρετου / Τζιτζιφιές – ΚΠΙΣΝ

Επέκταση Γραμμής 2 προς Γλυφάδα

Η επέκταση της Γραμμής 2 προς Γλυφάδα, θα έχει συνολικό μήκος 4,4 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει 3 νέους σταθμούς:

– Άνω Γλυφάδα

– Λεωφόρος Βουλιαγμένης / Γρ. Λαμπράκη

– Γλυφάδα

Η επέκταση αναμένεται να εξυπηρετεί 57.000 επιβάτες ημερησίως, έχει μήκος 3,6χλμ. και 3 υπόγειους σταθμούς σύμφωνα με την μελέτη.

Η νέα γραμμή «Ευαγγελισμός-Πάρκο Ανδρέα Λεντάκη»

Στο πλαίσιο της επέκτασης εντάσσεται και η εκπόνηση προμελέτης για το τμήμα της Γραμμής 4 «Ευαγγελισμός – Α. Ηλιούπολη». Η επέκταση μήκους 3 χλμ. αναμένεται να έχει 3 σταθμούς ωστόσο βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments