Πολιτισμός

Τι αγόρασαν οι κορυφαίοι συλλέκτες του κόσμου το 2022

Τι αγόρασαν οι κορυφαίοι συλλέκτες του κόσμου το 2022

Πηγή Φωτογραφίας: artnews.com

Οι συλλέκτες που κατατάσσονται στην ετήσια λίστα Top 200 του ARTnews ταξιδεύουν στον κόσμο, για να δουν και να αγοράσουν έργα τέχνης.

Οι συλλέκτες που κατατάσσονται στην ετήσια λίστα Top 200 του ARTnews είναι συχνά μανιώδεις ταξιδιώτες, που κατευθύνονται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για να δουν —και να αγοράσουν— σπουδαία τέχνη. Ενώ το lockdown της πανδημίας το 2020 σταμάτησε όλα αυτά, η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών φέτος το καλοκαίρι σε πολλές χώρες οδήγησε αυτούς τους συλλέκτες να κινούνται για άλλη μια φορά.

Πολλοί συλλέκτες, τόσο εκείνοι που εδρεύουν στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, κατευθύνθηκαν στη Μπιενάλε της Βενετίας – και μια χορωδία από αυτούς ανέφερε ότι η θέαση της εγκατάστασης του Simone Leigh στο U.S. Pavilion ήταν το αποκορύφωμα του ταξιδιού. (Πράγματι, πολλοί από αυτούς είναι συλλέκτες του έργου του καλλιτέχνη.) Στις διαδρομές τους, οι συλλέκτες συχνά επισκέπτονται εκθέσεις μεγάλων μουσείων, εκθέσεις γκαλερί και εκθέσεις για να κάνουν τις αγορές τους. Μερικοί από αυτούς είναι επίσης γνωστό ότι διαγωνίζονται για έργα blue-chip στις μεγάλες βραδινές εκπτώσεις που πραγματοποιούν οι Sotheby’s και Christie’s κάθε Μάιο και Νοέμβριο, όπου είναι βέβαιο ότι θα ξοδέψουν εκατομμύρια δολάρια για έργα τέχνης.

Κάθε χρόνο, καθώς το ARTnews προετοιμάζει την τελευταία του έκδοση της λίστας με τους 200 κορυφαίους συλλέκτες, ερευνούμε τους συλλέκτες μας για να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συλλεκτικές τους συνήθειες τους τελευταίους 12 μήνες. Οι δημοφιλείς καλλιτέχνες φέτος περιλαμβάνουν τις Amanda Williams, Reggie Burrows Hodges, Shara Hughes, Rick Lowe, Alvaro Barrington και Igshaan Adams, η φήμη των οποίων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε μόνο από μια ευρέως αναγνωρισμένη έρευνα στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο. Στα πολυετή αγαπημένα του Top 200 περιλαμβάνονται οι Jean Dubuffet, Rashid Johnson, Cecily Brown, Alicja Kwade, Vaughn Spann και Amoako Boafo. Πολλοί συλλέκτες είναι επίσης ευαίσθητοι στις αλλαγές στον κόσμο της τέχνης και φέτος, κάποιοι είπαν ότι είχαν επικεντρωθεί -ή σε ορισμένες περιπτώσεις συνέχισαν να επικεντρώνονται- σε ιστορικά σημαντικούς καλλιτέχνες που δεν είχαν αναγνωριστεί. Μεταξύ αυτών που οι συλλέκτες είπαν ότι αγόρασαν αυτή τη φορά ήταν οι Hughie Lee-Smith, Grace Hartigan, Norman Lewis, Jewad Selim και Claude Cahun. Παρακάτω, δείτε τι αγόρασαν πρόσφατα οι Top 200 Συλλέκτες μας:

Hughie Lee-Smith, Ντουέτο, 1971. Φωτογραφία : Photo Adrian O Walker/Courtesy June Kelly Gallery

Η Anita Blanchard και ο Martin Nesbitt, με δύο νέες προσθήκες στη λίστα, συλλέγουν γύρω από το θέμα της φιλίας, με επίκεντρο τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των καλλιτεχνών στην πατρίδα τους, το Σικάγο. Έργα των Dawoud Bey, Kerry James Marshall, Theaster Gates και Nick Cave αναδεικνύουν την ιδιοκτησία τους. Το πνεύμα που εμψυχώνει τη συλλογή, ωστόσο, είναι οι «καλλιτέχνες αφρικανικής καταγωγής και η αριστεία τους που αναγνωρίζουν την πλούσια ιστορία μας από την προέλευση στην Αφρική». Φέτος απέκτησαν τρία έργα του Hughie Lee-Smith, συμπεριλαμβανομένου του Duet του 1987, και ένα του Igshaan Adams, ο οποίος φέτος είχε μια έρευνα στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο και μια εμφάνιση στη Μπιενάλε της Βενετίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments