Πολιτική

ΥΠΕΞ για επιθέσεις στην Ουκρανία: Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην ουκρανική κυβέρνηση

ΥΠΕΞ για επιθέσεις στην Ουκρανία: Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην ουκρανική κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακοίνωση εξέδωσε στο Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Ανακοίνωση εξέδωσε στο Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Καταδικάζουμε τις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Ουκρανία. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην ουκρανική κυβέρνηση και στον ουκρανικό λαό». «Το προσωπικό της Πρεσβείας μας στο Κίεβο και στο Γενικό Προξενείο στην Οδησσό είναι καλά στην υγεία του», προσθέτει στην ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Κίεβο: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο μετά τις σημερινές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας, «όταν αυτό καταστεί ασφαλές».

«Τα συνεχιζόμενα πλήγματα της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν άμεση απειλή για τον πληθυσμό και τις πολιτικές υποδομές» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.
Η ανακοίνωση της πρεσβείας

«Η Ρωσία έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά πολιτικών υποδομών της Ουκρανίας, καθώς και κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων στο Κίεβο και αλλού. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν άμεση απειλή για τους πολίτες και τις πολιτικές υποδομές. Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ να αναζητήσουν επί τόπου καταφύγιο και να αναχωρήσουν από την Ουκρανία τώρα χρησιμοποιώντας ιδιωτικές διαθέσιμες επιλογές χερσαίων μέσων μεταφοράς όταν είναι ασφαλές να το πράξουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments