Διεθνή

“Όχι” της Γερμανίας σε ρωσικό αέριο μέσω Nord Stream 2

“Όχι” της Γερμανίας σε ρωσικό αέριο μέσω Nord Stream 2

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, μετέφερε το "μήνυμα", προσθέτοντας πως αν η Ρωσία θέλει να επαναλάβει τις παραδόσεις αερίου, μπορεί να το κάνει μέσω του αγωγού Nord Stream 1

Αρνητική ήταν η απάντηση της Γερμανία στην “προσφορά” του Ρώσου προέδρου να επαναλάβει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 2.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, μετέφερε το “μήνυμα”, προσθέτοντας πως αν η Ρωσία θέλει να επαναλάβει τις παραδόσεις αερίου, μπορεί να το κάνει μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Ο Πούτιν δήλωσε νωρίτερα πως ρωσικό αέριο μπορεί ακόμα να διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω του εναπομείναντος άθικτου τμήματος του αγωγού Nord Stream 2, όμως η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Γερμανία απορρίπτει το ενδεχόμενο να λάβει αέριο μέσω του Nord Stream 2, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ναι».

«Δεν έχει έρθει αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 1 επειδή η Ρωσία δεν παρέδωσε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Αν η Ρωσία παραδώσει [αέριο] μέσω του Nord Stream 1, δεν υπάρχει εμπάργκο αυτή τη στιγμή, είπε ο εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments