Ελλάδα

Κολωνός: Στον ανακριτή η μητέρα της 12χρονης – Νέες αποκαλύψεις

Κολωνός: Στον ανακριτή η μητέρα της 12χρονης – Νέες αποκαλύψεις
Οι αρχές διερευνούν την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και η ίδια η μητέρα της 12χρονης

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσει σήμερα η μητέρα της 12χρονης, κατηγορούμενη για μαστροπεία, σε μία υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη

Οι αρχές διερευνούν την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και η ίδια η μητέρα της 12χρονης, η οποία σύμφωνα με τους δικηγόρους της που την επισκέφτηκαν στη ΓΑΔΑ, αρνείται τις κατηγορίες, ενώ συμπληρωματική κατάθεση έδωσε η 12χρονη.

«Φύλλο και φτερό» τραπεζικές συναλλαγές

Τα στελέχη των αστυνομικών Αρχών, φέρονται να είχαν στοιχεία για τραπεζικές συναλλαγές της μητέρας, τηλεφωνήματα και μηνύματα, σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού της, ενώ σε έρευνες στο σπίτι αναζητούν και άλλες αποδείξεις για την συμμετοχή της.

Ο πρόεδρος της Aρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, έδωσε εντολή να ανοιχτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μητέρας της 12χρονης, αλλά και τοι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της οικογένειας του 53χρονου για ύποπτες ροές χρήματος.

«Και υπάρχουν και δύο εμβάσματα από αυτά που γνωρίζω εγώ χωρίς να έχουμε πάρει δικογραφία τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά: 20 και 25 ευρώ» δήλωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Ομολόγησαν σεξουαλική επαφή – Αρνούνται τον βιασμό

Στη φυλακή οδηγούνται οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό του κοριτσιού, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Ιωσιφίδης, μετά τη σύντομη απολογία τους, στην οποία παραδέχτηκαν μεν τη συνεύρεση, όχι όμως και το βιασμό, ενώ άσκησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Συγκεκριμένα, κατά την απολογία του ο Μίχος, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με το παιδί αλλά ότι δεν το βίασε ενώ για τα υπόλοιπα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται άσκησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ο δε 42χρονος Ιωσιφίδης μίλησε για σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη επ αμοιβή, τονίζοντας ότι τα χρήματα τα έδινε στην ίδια.

«Η αδελφή μου το είδε στην Λευκάδα. Είδε να την παίρνει αυτός και να της ζητάει να πάει στο μαγαζί. Και που είσαι και μωρό μου. Και τι κάνεις και τι ράνεις. Και μας σηκώθηκαν οι τρίχες!» δήλωσε νωρίτερα ο θείος της 12χρονης.

«Έχει κανένα νόημα η αυστηρότατη ποινή αν μετά από 17 χρόνια αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και ξανά κάνει το ίδιο; Εκεί χρειάζεται η αναστολή να μην είναι τυποποιημένη, αλλά να είναι εξατομικευμένη. Με δυο λόγια να κοιτάξω ποιον έχω απέναντί μου, να δω αν όντως έχει αναμορφωθεί, να δω αν υπάρχει κίνδυνος να ξανά βλάψει την κοινωνία» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στο μεταξύ, το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιβεβαίωσε ότι αρχές Σεπτεμβρίου είχε δεχθεί ανώνυμη κλήση, από οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Όπως αναφέρουν σχετικά, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

Σε καταγγελία προέβη μία γυναίκα, ονόματι Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία εμφανίστηκε ενώπιον των αρχών ως πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών και κατέθεσε σε βάρος του 53χρονου Ηλία Μίχου.

«Το έφερνε να πάει με πελάτες και επώνυμους πελάτες. Στο στικάκι έχω κάμερες και προτζεκτορα, στο Γκάζι το στούντιο, θα το δείτε το στικάκι και θα καταλάβετε. Έχει τον κατηγορούμενο και έχει και το κορίτσι που φαίνεται φάτσα κάρτα», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων η ίδια υποστήριξε πως ο 53χρονος μέσα σε τρεις μήνες είχε οδηγήσει την 12χρονη τρεις φορές, σε οίκο ανοχής στο Γκάζι. Τις δύο από αυτές, όπως είπε, την περίμενε, ενώ μία την άφησε και έφυγε.

Ωστόσο, η Πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Έλλη Κανελλοπούλου, έσπευσε κατόπιν να διαψεύσει ότι η εν λόγω γυναίκα σχετίζεται με το Σωματείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments