Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι που θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο Europa Conference League

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι που θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο Europa Conference League

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ολυμπιακός έμεινε «ζωντανός» στη μάχη της τρίτης θέσης η οποία οδηγεί στα μπαράζ του Europa Conference League. Αυτοί είναι οι πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι για τους «16».

«Ζωντανός» στη μάχη της παραμονής του στην Ευρώπη παρέμεινε χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός, μετά τη σημαντική ισοπαλία στο Μπακού απέναντι στην Καραμπάγκ. Οι Ερυθρόλευκοι στάθηκαν καλά απέναντι στην Καραμπάγκ, πήραν έναν πολύτιμο βαθμό και πλέον μπορούν να σκέφτονται την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί αυτομάτως και στο Europa Conference League και στα μπαράζ της διοργάνωσης τα οποία θα διεξαχθούν 16 και 23 Φεβρουαρίου του 2023

Αναμετρήσεις οι οποίες ουσιαστικά θα προκύψουν από τους τρίτους του Europa League και τους δεύτερους του Europa Conference League. Σε περίπτωση λοιπόν που οι Πειραιώτες καταφέρουν να τερματίσουν τρίτοι, τότε θα δώσουν κανονικά το «παρών» στην κλήρωση της 7ης Νοεμβρίου, όπου θα έχει μπροστά του επτά υποψήφιους αντιπάλους.

View this post on Instagram

A post shared by UEFA Europa Conference League (@europacnfleague)

Μέχρι στιγμής οι θέσεις δεν έχουν «κλειδώσει» ωστόσο μια πρώτη εικόνα υπάρχει. Από τον πρώτο όμιλο η Μπασάκσεχιρ και η Φιορεντίνα μοιάζουν να βρίσκονται μια σκάλα πιο πάνω, καθώς οι Τούρκοι έχουν 10 βαθμούς, την ώρα που οι Ιταλοί έχουν 7.

Η Μπασάκ έχουν σίγουρη παρουσία στα νοκ άουτ, ωστόσο οι δύο πρώτες θέσεις θα δοθούν οριστικά μετά την αναμέτρηση των Τούρκων με τους «βιόλα» στην Τοσκάνη…

Στον 2ο όμιλο η Γουέστ Χαμ έχει σχεδόν «κλειδώσει» την πρώτη θέση, κάτι που σημαίνει πως το δεύτερο εισιτήριο θα «παιχτεί» ανάμεσα σε Σίλκεμποργκ και Άντερλεχτ. Οι Δανοί που βρίσκονται στη 2η θέση και στο +2 από την Άντερλεχτ, θα υποδεχτούν τους Βέλγους την τελευταία αγωνιστική.

Από τον τρίτο όμιλο έχει ήδη προκύψει ο πρώτος, καθώς η Βιγιαρεάλ εξασφάλισε την πρωτιά, κάτι που σημαίνει πως δεν θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στα μπαράζ. Από εκεί και πέρα, Χποέλ Μπερ Σεβά, Λεχ και Αούστρια παραμένουν στο «κόλπο» με διαφορετικές πιθανότητες η καθεμία…

Ακόμα πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στον επόμενο όμιλο. Η Παρτιζάν είναι στην κορυφή με 8 βαθμούς ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει κλειδώσει ακόμα την πρόκριση, καθώς η Νις βρίσκεται στη 2η θέση με 5 βαθμούς, την ώρα που Κολωνία και Σλοβάτσκο έχουν από 4.

Στον 5ο όμιλο η Άλκμααρ έχει τον πρώτο λόγο με τους 9 βαθμούς. Η Ντνίπρο βρίσκεται στη 2η θέση με 2 βαθμούς λιγότερους, ωστόσο η υπόθεση παραμένει ανοιχτή καθώς ο Απόλλωνας Λεμεσού βρίσκεται στην 3η θέση με 4 βαθμούς, ενώ η Βαντούζ έχει 2.

Στον 6ο όμιλο η Τζουργκάρντεν έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στην επόμενη φάση, καθώς έχει «μαζέψει» 10 βαθμούς. Το δεύτερο εισιτήριο ωστόσο θα «παιχτεί» ανάμεσα σε Μόλντε και Γάνδη που έχουν από 7 και 4 βαθμούς.

Πιο ανοιχτός από ποτέ είναι ο 7ος όμιλος. Κλουζ και Σίβασπορ διαθέτουν από 7 βαθμούς, ενώ πιο κάτω με τρεις λιγότερους βρίσκονται οι Μπαλκάνι και Σλάβια.Ίδια κατάσταση και στον τελευταίο όμιλο, όπου η Βασιλεία έχει 7 βαθμούς, η Πιουνίκ 6, η Σλόβαν 5 και η Ζάλγκιρις Βίλνιους 4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments