Διεθνή

Ρωσία: Μέσω Ευρώπης η συμφωνία για τον τουρκικό ενεργειακό κόσμο

Ρωσία: Μέσω Ευρώπης η συμφωνία για τον τουρκικό ενεργειακό κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: hurriyetdailynews

ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ, υπογράμμισε ότι η δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, μπορεί να απαιτήσει συμφωνίες με φιλικές ευρωπαϊκές χώρες

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μετατροπή της γειτονικής χώρας σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου.

Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ, υπογράμμισε ότι η δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, μπορεί να απαιτήσει συμφωνίες με φιλικές ευρωπαϊκές χώρες.

«Χθες, ο πρόεδρος μίλησε για το έργο δημιουργίας ενός μεγάλου κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία. Πρώτα, πρέπει μελετήσουμε το έργο, να αξιολογήσουμε τις συνθήκες και τη σημασία του. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να διαπραγματευτούμε όχι μόνο με την τουρκική πλευρά, καθώς εμείς το δημιουργούμε όχι μόνο για την τουρκική πλευρά, αλλά και για την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, πρέπει να κατανοήσουμε τη σημασία του για τους Ευρωπαίους καταναλωτές και για τις φιλικές χώρες», υπογράμμισε ο Σουλγκίνοφ, σύμφωνα το πρακτορείο Tass.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξαν μια γρήγορη και λεπτομερή εξέταση της ιδέας. Η Ρωσία προμήθευε περίπου το 40% του φυσικού αερίου της Ευρώπης πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά είχε μειώσει απότομα τις ροές ακόμη και πριν από τις εκρήξεις, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε τεχνικά προβλήματα που, όπως είπε, ήταν αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων.

Ο κ. Πεσκόφ, σε συνέντευξή του αναφέρει επίσης ότι αγωγός φυσικού αερίου TurkStream δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Nord Stream λόγω της χαμηλότερης χωρητικότητάς του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments