Πολιτική

Τσίπρας στη Βουλή: Δείτε live την ομιλία για την ακρίβεια

Τσίπρας στη Βουλή: Δείτε live την ομιλία για την ακρίβεια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Με "επίθεση"  ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Βουλή

Με “επίθεση”  ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Βουλή: «Δεν μπορείτε με την προπαγάνδα να κρύψετε τις ευθύνες σας. Για μεγάλο μέρος της ακρίβειας δεν ευθύνεται η διεθνής συγκυρία. Η ακρίβεια έχει το όνομά σας κύριε Μητσοτάκη. Παράλογος ο πληθωρισμός για μια χώρα με τόσο χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Έχει το όνομά σας γιατί είστε ο πιο ακατάλληλος για την καταλάβετε. Να συναισθανθείτε τις επιπτώσεις. Τι μπορεί να σημαίνει για μια οικογένεια με δύο εργαζόμενους να μην μπορεί να βγάλει όχι την 3η εβδομάδα του μήνα, αλλά ούτε τις πρώτες 15 ημέρες. Τι μπορεί να σημαίνει για μια οικογένεια να σκέφτεται να κόψει το παιδί από το φροντιστήριο.

Πολλοί από εσάς που ζουν μέσα στην κοινωνία το καταλαβαίνουν. Παρουσιάζετε μια ειδυλλιακή εικόνα για τη χώρα. Μιλά για επιτυχία στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης. Την ίδια εικόνα παρουσιάζατε και για την πανδημία. Ψέματα και προπαγάνδα που οι επίσημοι αριθμοί διαψεύδουν. Γιατί είμαστε δυστυχώς η χώρα με τους μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Χειρότεροι από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο».

Τσίπρας: «Θα πει «δεν φταίω εγώ, φταίει ο πόλεμος»

Και συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα πει «δεν φταίω εγώ, φταίει ο πόλεμος». Όπως έλεγε για την πανδημία «δεν φταίω εγώ, φταίνε αυτοί που διασπείρουν». Μόνο ο ίδιος δεν φταίει, πάντα μια δικαιολογία. Κανείς δεν αρνείται ότι βρεθήκαμε ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

Οι ηγεσίες προοδευτικές και συντηρητικές έψαξαν για λύσεις αψηφώντας ακόμα και ιδεολογίες. Εσείς δεν φυγομαχήσατε αλλά βρήκατε ευκαιρία, για να βαθύνετε τη στρατηγική σας επιλογή. Ιδιωτικοποιήσατε την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού. Αντί να είστε προστάτες της συνοχής, γίνατε προστάτης των καρτέλ. Εν μέσω κρίσης αντί να κρατικοποιήσετε δομές, γίνατε οδηγός της κούρσας της αισχροκέρδειας. Νομίζατε ότι τα κουκουλώσατε όλα. Δεν είμαστε χώρα της Omerta, έχουμε Δημοκρατία.

Μας λέγατε πως δεν υπάρχει αισχροκέρδεια. Μας λέγατε η αγορά θα ρυθμιστεί από μόνη της. Λέγατε θα καταργήσετε τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τελικά πολλαπλασιάσατε το κόστος του ρεύματος. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Η ΡΑΕ τα λέει στην επιστολή του προέδρου προς τον υπουργό Σκρέκα. Αποδεικνύει ότι η γενναιόδωρη επιδότηση των λογαριασμών των φορολογουμένων εξυπηρετεί την ακόμα μεγαλύτερη κερδοσκοπία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments