Διεθνή

Deutsche Welle: Ανησυχίες της ΕΕ για την Τουρκία

Deutsche Welle: Ανησυχίες της ΕΕ για την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Η ΕΕ προσπαθεί να αποτρέψει την παράκαμψη των κυρώσεων της μέσω τρίτων χωρών. Για τις Βρυξέλλες, στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η Τουρκία, η οποία είναι στην Τελωνειακή Ένωση, αλλά δεν υποστηρίζει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Ο κίνδυνος οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας να διαπεραστούν μέσω της Τουρκίας προκαλεί ένταση. Η σύγκρουση θα επιχειρηθεί να ξεπεραστεί με τη σύσταση «ομάδας εργασίας». Εάν το πρόβλημα μεγαλώσει, η Τελωνειακή Ένωση, οι εμπορικές σχέσεις μπορεί να γίνουν δύσκολες.

Η ΕΕ προσπαθεί να αποτρέψει την παράκαμψη των κυρώσεων της μέσω τρίτων χωρών. Για τις Βρυξέλλες, στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η Τουρκία, η οποία είναι στην Τελωνειακή Ένωση, αλλά δεν υποστηρίζει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και του καθεστώτος του Βλαδίμηρου Πούτιν.

Σε δηλώσεις που έκανε τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία είπε ότι καταβάλλει προσπάθειες για διπλωματική λύση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και έδωσε το μήνυμα ότι δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις της ΕΕ.

Ωστόσο, τα βήματα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και η αύξηση ρεκόρ  του εμπορικού όγκου μεταξύ των δύο χωρών την τελευταία περίοδο, εγείρουν τις ανησυχίες των Βρυξελλών.

Αυτές οι εξελίξεις θεωρούνται σημάδια που αυξάνουν την υποψία και τον κίνδυνο ότι οι κυρώσεις της ΕΕ μπορούν να παραβιαστούν μέσω της Τουρκίας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments