Διεθνή

Τζόρτζια Μελόνι: Υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – Μήνυμα στον Μπερλουσκόνι για την επαναπροσέγγιση με Πούτιν

Τζόρτζια Μελόνι: Υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – Μήνυμα στον Μπερλουσκόνι για την επαναπροσέγγιση με Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: corriere

«Η Ιταλία μαζί μας στην κυβέρνηση δεν θα είναι ποτέ ο αδύναμος κρίκος στη Δύση», είπε σε δήλωσή της,διαμηνύοντας πως όποιος διαφωνεί δεν μπορεί να ενταχθεί στην κυβέρνησή της

Η Τζόρτζια Μελόνι, εν αναμονή πρωθυπουργός της Ιταλίας, έριξε το γάντι στους δεξιούς εταίρους της στον συνασπισμό την Τετάρτη, λέγοντας ότι η νέα κυβέρνηση της θα είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και πλήρες μέρος της Ευρώπης .

«Η Ιταλία μαζί μας στην κυβέρνηση δεν θα είναι ποτέ ο αδύναμος κρίκος στη Δύση», είπε σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι όποιο κόμμα διαφωνεί με αυτή τη γραμμή δεν μπορεί να ενταχθεί στην κυβέρνησή της.

Τα σχόλια έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση μιας ηχογράφησης που διέρρευσε στην οποία ακούγεται ο συντηρητικός σύμμαχός της Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κατηγορεί τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι πυροδότησε τον πολύμηνο πόλεμο με τη Ρωσία, και να αποκαλύπτει πρόσφατες συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο, αν και από το κόμμα έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η αναφορά του αφορούσε στο παρελθόν.

Ο Μπερλουσκόνι, 86 ετών, είναι μακροχρόνιος φίλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και τα σχόλιά του ακολουθούν μια σειρά δηλώσεων τους τελευταίους μήνες, όπου υποστήριξε τη γραμμή της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία και επέκρινε την απάντηση της Δύσης.

Η Μελόνι, από την οποία θα μπορούσε να ζητηθεί να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο αυτό το Σαββατοκύριακο, έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και να υποστηρίξει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

“Σε ένα πράγμα ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα σαφής. Σκοπεύω να ηγούμαι μιας κυβέρνησης με σαφή και ξεκάθαρη γραμμή εξωτερικής πολιτικής”, είπε. «Όποιος δεν συμφωνεί με αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο δεν μπορεί να είναι μέρος της κυβέρνησης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments