Πολιτική

Δένδιας: Στο Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών – Τα μηνύματα της επίσκεψής του

Δένδιας: Στο Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών – Τα μηνύματα της επίσκεψής του

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Στόχος της Αθήνας να στείλει σαφές μήνυμα ότι τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και καταδικάζει τον αναθεωρητισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται

Την τρίτη κατά σειρά επίσκεψή του στην Ουκρανία, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.,ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Η συνάντηση δεν ήταν προγραματισμένη και επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε, ενώ παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο αλλαγών λόγω των ρευστών και επισφαλών συνθηκών που επικρατούν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ήταν στην Οδησσό, μια πόλη με τεράστια σημασία για τον ελληνισμό. Η παρουσία του όμως στο Κίεβο ερμηνεύεται και ως κίνηση συμβολισμού «ότι η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, στέκεται δίπλα στις χώρες των οποίων απειλείται η εθνική ανεξαρτησία και η εθνική κυριαρχία».

Στόχος της Αθήνας να στείλει σαφές μήνυμα ότι τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και καταδικάζει τον αναθεωρητισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και αυτό την ώρα που η Τουρκία δεν σταματά να επιδίδεται σε ρεσιτάλ ρητορικών ακροτήτων και παραβατικής συμπεριφοράς.

«Το διεθνές δίκαιο, ο καταστατικός χάρτης των Ηνωμένων Εθνών είναι “ευαγγέλιο” για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αυτά θα επαναλάβω και στο Κίεβο», σημείωσε χθες ο κ. Δένδιας κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων.

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντμίτρo Κουλέμπα. Στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Ο υπουργός θα επισκεφτεί και την ελληνική πρεσβεία, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί με το λιγότερο δυνατό απαραίτητο προσωπικό. Επικεφαλής είναι ο κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, ο τελευταίος δυτικός διπλωμάτης που έφυγε από την Μαριούπολη την περασμένη άνοιξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments