Πολιτική

Γεραπετρίτης: Εάν απαιτηθεί, θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές

Γεραπετρίτης: Εάν απαιτηθεί, θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας

Για τη χρυσή τομή μεταξύ της ουσιαστικής ενίσχυσης των πιο ευάλωτων πολιτών και της αποφυγής άμετρης δημοσιονομικής πολιτικής, κάνει λόγο, σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Με δύο ταυτόχρονες επισημάνσεις: πρώτον, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι για τα δύσκολα και δεύτερον, «η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξαναγίνει ο παρίας της Ευρώπης». Διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι η παρούσα κυβέρνηση ούτε πρόκειται να αδειάσει τα ταμεία προεκλογικά ούτε και να νομοθετήσει μετεκλογικές κρατικές υποχρεώσεις και παροχές, υπογραμμίζει το δίλημμα των εκλογών, όπως θα το θέσει η Νέα Δημοκρατία: «η ανάγκη σταθερής κυβέρνησης, με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στιβαρό ηγέτη, είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

Στα αμιγώς πολιτικά, αφού διατυπώνει τη διαφωνία του με την παρατήρηση ότι η χώρα διέρχεται ήδη, άτυπη προεκλογική περίοδο, αντιτείνει ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμά της τόσο στο πεδίο της οικονομίας και της ανάπτυξης όσο και στο πεδίο των δημόσιων κοινωνικών πολιτικών». Παρακολουθώντας, μάλιστα, από κοντά τον ρυθμιστικό προγραμματισμό της κυβέρνησης διαβεβαιώνει ότι «όλα τα ορόσημα που θέσαμε θα επιτευχθούν, χωρίς προεκλογικές εκπτώσεις ή αλλαγές πολιτικής με σκοπό το ευκαιριακό εκλογικό όφελος. Μην περιμένετε από αυτή την κυβέρνηση να αδειάσει τα ταμεία προεκλογικά ούτε να νομοθετήσει μετεκλογικές κρατικές υποχρεώσεις και παροχές. Μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας θα εξακολουθούμε να υπηρετούμε με συνέπεια τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος. Νομίζω έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ο πρωθυπουργός ακολουθεί πιστά ένα αυστηρό θεσμικό πρότυπο», επισημαίνει.

Γεραπετρίτης: «Εάν απαιτηθεί, θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές»

Ενώ για τα μετεκλογικά σενάρια, διαμηνύει ότι «η ανάγκη σταθερής κυβέρνησης, με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στιβαρό ηγέτη, είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Αυτό θα επιδιώξουμε στις εκλογές. Όχι λόγω έπαρσης ή πολιτικού ναρκισσισμού. Αλλά επειδή πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλό για την Ελλάδα». Εν συνεχεία, «εάν απαιτηθεί, θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές διότι καταλαβαίνουμε όλοι τους σοβαρούς κινδύνους από την απλή αναλογική και την κατάτμηση των πολιτικών δυνάμεων. Εμπιστευόμαστε την κρίση του ελληνικού λαού και στεκόμαστε με ταπεινότητα απέναντί του, αναγνωρίζοντας όποια λάθη και παραλείψεις. Μετρηθήκαμε με τις κρίσεις και το εκλογικό σώμα θα μας βαθμολογήσει όταν έρθει η κρίσιμη ώρα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολλά, αλλά μένουν πολλά ακόμη να γίνουν για να ικανοποιηθεί το εύλογο αίτημα των πολιτών για μια πιο σύγχρονη και δίκαιη χώρα, με κοινωνική συνοχή και εθνική ανάταση. Αυτό είναι το όραμά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments