Nέα της αγοράς

«Ο Έλον Μασκ μπλέκεται παντού»: Η Ουάσιγκτον δείχνει εξοργισμένη με την στάση του

«Ο Έλον Μασκ μπλέκεται παντού»: Η Ουάσιγκτον δείχνει εξοργισμένη με την στάση του

Πηγή Φωτογραφίας: Politico- The Verge

Η επιρροή του Έλον Μασκ στις παγκόσμιες υποθέσεις έχει εξοργήσει ορισμένους αξιωματούχους

Οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις έχουν διοχετεύσει δισεκατομμύρια στις επιστημονικές και επιχειρηματικές επιχειρήσεις του Έλον Μασκ και έχουν προσφέρει στον CEO της τεχνολογίας επικερδείς και αποκλειστικές κρατικές συμβάσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν εξοργιστεί από τον Μασκ καθώς  έχει υπερβολική επιρροή στις εξωτερικές υποθέσεις και επιδιώκουν να περιορίσουν την επιρροή του στην Ουάσιγκτον χρηματοδοτώντας τους επιχειρηματικούς ανταγωνιστές του, σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα της Washington Post.

“Elon, The Everywhere”, είπε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στην Post. «Πιστεύει ότι είναι ένα τέτοιο δώρο για την ανθρωπότητα που δεν χρειάζεται κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα, που να ξέρει καλύτερα από εκείνον».

Ενώ ο Μασκ έχει τσακωθεί δημόσια με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον τελευταίο χρόνο, διατηρεί επίσης επαφή με περισσότερους ξένους πρωθυπουργούς και προέδρους όπως ανέφεραν στενές πηγές του Μασκ στην Post.

NEW YORK, NY – APRIL 4: Tesla CEO Elon Musk arrives at federal court, April 4, 2019 in New York City. A federal judge will hear oral arguments this afternoon in a lawsuit brought by the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) that seeks to hold Musk in contempt for violating a settlement deal. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Ο Μασκ συναντήθηκε δημόσια με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο και άλλους ξένους ηγέτες, θέτοντας ερωτήματα σύγκρουσης συμφερόντων. Για παράδειγμα, αφού ο πρόεδρος του Ομίλου Eurasia Ian Bremmer ισχυρίστηκε ότι ο Musk συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν – κάτι που ο Musk αρνείται – άρχισε να προωθεί την ιδέα ότι η Ουκρανία έπρεπε να παραχωρήσει την Κριμαία στη Ρωσία, ένα σημείο συζήτησης δημοφιλές μεταξύ των πιστών του Πούτιν και άλλων Ρώσων αξιωματούχων.

Συνεργάτες του ανέφεραν  επίσης στην Post ότι ανησυχούν για ζητήματα εθνικής ασφάλειας που συνδέονται με τις πολλές επιχειρηματικές σχέσεις του Μασκ.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύσε το Bloomberg την Παρασκευή, η κυβέρνηση Μπάιντεν ψάχνει τρόπους για να διερευνήσει τη συμφωνία του Μασκ 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του Twitter ως αποτέλεσμα των πολλών ξένων οντοτήτων που έχουν επενδύσει στη συμφωνία.

Οι επενδυτές περιλαμβάνουν τον πρίγκιπα Alwaleed bin Talal της Σαουδικής Αραβίας, το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ και την Binance Holdings, που ιδρύθηκε από τον Κινέζο επιχειρηματία Changpeng Zhao.

“Δεν υπάρχει μόνο η SpaceX. Υπάρχουν και άλλες οντότητες με τις οποίες μπορούμε σίγουρα να συνεργαστούμε όταν πρόκειται να παρέχουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζονται στο πεδίο της μάχης”, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου στις 14 Οκτωβρίου.

Το ρεπορτάζ της Post σημειώνει, ωστόσο, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεργαστεί με τον Μασκ.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ο Μασκ πιστεύει ότι ξέρει καλύτερα και θα κάνει ό,τι θέλει — και αυτό μπορεί να είναι καλό και κακό», επισήμανε μέλος του Κογκρέσου στην Post.

Εκπρόσωπος του Μασκ δεν απάντησε σε κανένα αίτημα του Insider για σχόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments